Nefsin İçyüzünü Tanımak - Bakara 2 - Işık Kitabevi
Logo

  • KES-YAP 2
    Engin Özatalay
    YA-PA

    "Kes-Yap 2" daha çok "Aritmetiğe" hazırlayıcı alıştırmaları içermektedir. Sayısal k... 

Türler » Din-Mitoloji » İslamiyet » Nefsin İçyüzünü Tanımak - Bakara 2

Nefsin İçyüzünü Tanımak - Bakara 2


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Cemalnur Sargut / Nefes Yayınları
Tür: İslamiyet

Elif, Lam, Mîm.
Hayat, ilim, hikmet...

Yaradılışın başlamasıyla dirilen insan, ilmini hikmete çevirip Allah'ı her baktığı yerde görmek her işittiği seste duymak derecesine ulaşınca, yaşadığını anlar, idrak sahibi olur. İşte başındaki üç harfle dahî Kur'an'ın mânâsını özetleyen yüce sure Bakara bizi tevhîd'e götüren, putlarımızı kırarak hakîm (hikmet sahibi) olmayı öğreten Rabbî sûredir.

Ya-sin ile başladığımız tefekkür yolculuğuna belki de tamamlanınca 20'li ciltleri bulacak olan bu sûre ile devam etmek boynumuzun borcuydu. Zira "Sûre-i Yâ-sîn" ile aşk dolan gönüllerimizin edebi öğrenmek mecbûriyeti vardı.

Edep ise Hakk'tan başka hiçbir şey görmemek demektir Hakk kulundan intikamın yine abd'iyle alır Bilmeyen ilm-i ledûn'u onu abd etti sanır Her işin hâliki oldur abd eliyle işlenir Sanma ki onsuz Bahriyâ âlemde bir çöp debrenir diyen kâmil insanlar gibi Allah'tan emîn olarak hüzünsüz ve korkusuz bir âleme kavuşmanın yegâne yolu Kur'ân'ın tecellîsinin gönlümüzü Kadir gecesi gibi aydınlatması değil midir?

İnsan-ı kamil'lerin yorumlarıyla idrake çalıştığımız surenin 11. ila 29. ayetinin gönülleri aşkla doldurmasını, ibadetimizi aşk yolculuğuna çevirmesini ve bizleri yaşayan Kur'an'lar haline getirmesini Allah'ımızdan niyaz ediyoruz.

Hürmetlerimle

 
2. Hamur, karton, 420 sayfa, 2012
ISBN: 9786055902193 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...