Kolektif Zeka - Işık Kitabevi
Logo

  • Çocuklarla Doğru İletişim
    Sabiha Paktuna Keskin
    Boyut Yayın Grubu

    Çocuklarla Doğru İletişim kurmak aile içi mutluluğun temelidir. Çocuklarla D... 

Türler » Kişisel Gelişim » Kolektif Zeka

Kolektif Zeka


 

299.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Dawna Markova, Angie Mcarthur / Pegasus Yayınları
Tür: Kişisel Gelişim

Farklı düşünen insanlarla birlikte düşünmek

 “Aramızdaki mesafeleri kapatabilecek ve iş birliğini mümkün kılabilecek ‘sistem liderleri’ haline gelmekte kararlı olanlar için somut yöntemler sunuyor.” 

- Peter M. Senge

Kolektif Düşünmenin Dönüştürücü Gücü Üzerine

- Çığır Açan Bir Eser

Kolektif zeka veya CQ, hepimiz için önemli olan hedefler uğruna başkalarıyla birlikte düşünebilme kabiliyetimizin ölçütüdür. Düşünme, etkileşime girme ve atılım yapma biçimimizin değiştiği bir dönemde CQ, yeni bir iş sermayesi olarak ortaya çıkmaktadır. Eskiden “pazar paylaşımı” şirketleri, hiyerarşiye ve tepeden inme liderliğe göre yönetilirdi. Ancak günümüzün yeni pazar liderleri, etkinin güçten daha önemli olduğu ve başarının iş birliği ile ilham verme yetisine bağlı olduğu “akıl paylaşımı” şirketleridir. 

Kolektif Zeka, Dawna Markova’nın bilişsel nörobilim geçmişine ve Angie McArthur’la birlikte dünyanın en başarılı CEO’larının ve yaratıcı liderlerinin “Profesyonel Düşünme Ortağı” olarak yaptığı son çalışmalara dayanan, en az elli yıllık bir birikimin ürünüdür. Markova ve McArthur zeki olduğu kadar zor da olan insanların birlikte düşünmelerini sağlama konusunda uzmandır. Ekiplerine ilham vermekte zorlanan yöneticilere ve Fortune 500 liderlerine kriz zamanlarında yardımcı olmak için Markova ve McArthur ikilisine başvurulmuştur.

İş yerlerinde yaşadıkları en büyük zorluğun ne olduğu sorulduğunda, Markova ve McArthur’un müşterilerinin hepsi aynı ortak sorunu öne sürmektedir: diğer insanlar. Bu yanıt, bize zeka çeşitliliğine (hepimizin eşsiz yeteneklere sahip olduğu, bilgiyi işleme ve sorular sorma biçimimizin ve bizi tüketen, ilgimizi çeken ya da bize ilham veren şeylerin farklı olduğu gerçeğine) değer vermek yerine aramızdaki uçurumlara odaklanmamız gerektiğinin öğretildiğini göstermektedir. Yazarlar, bize kendi zihin örüntülerimizi nasıl anlayacağımızı ve herkesi doğru bir etki ve eylem planıyla aynı amaç doğrultusunda bir araya getirebilmek için ekibimizin yetenek haritasını nasıl çıkaracağımızı öğrenmemize yardımcı olan bir dizi uygulama ve strateji sunmaktadır.

Markova ve McArthur’un deneyimlerine göre, zeka çeşitliliğine değer veren yöneticiler ekiplerinde yenilikler yapacak, bunu anlayan çalışanlar kendi güçleriyle bağlantı kurdukları için gelişecek, bunu anlayan ekipler ise uyumlu iş birliğiyle ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaktır, tıpkı bir orkestranın veya yüksek performanslı bir spor takımının, bireysel güçlerini uyumlu bir şekilde birleştiren parçaları gibi.

“Einstein’ın meşhur sözünü kendimce ifade edecek olursam, karşı karşıya kaldığımız önemli sorunlar, onları yaratırken başvurduğumuz düşünme düzeyiyle çözülemez. Bu müthiş eser de bize hep birlikte nasıl daha iyi düşünebileceğimizi ve nasıl yeni bir düşünme düzeyi yaratabileceğimizi öğretiyor. Bireysel düşüncelerimizdeki farklılıkları, yani zekâ çeşitliliğimizi, düşünme konusunda gerçekten iş birliği yaparak nasıl kolektif gücümüz haline getirebileceğimizi anlatıyor.” 

- Stephen M. R. Covey

“Bu ilham verici kitap size kendi niyetinizi başkalarınınkiyle aynı çizgiye getirmenin yollarını öğretiyor ve gücünüz ile yeteneklerinizi paylaştığınızda en yüksek hedefleri koymaya ve büyük beklentiler içine girmeye sonuna kadar hakkınız olduğunu öne sürüyor.” 

- Deepak Chopra 

“‘Odadaki en zeki adam’ olmak için çırpınmaya son vermenin ve herkesin eşsiz zekâsını masaya yatırmanın zamanı geldi. Kolektif Zeka size çatışmayı azaltıp verimi, yaratıcılığı, yeniliği, hatta neşeyi artırmak amacıyla kendiniz dâhil herkesin eşsiz düşünme biçimini nasıl anlayacağınızı öğretiyor!” 

- Jacki Zehner 

“Markova ve McArthur’la birkaç yıl çalıştım ve bu süreçte zeka çeşitliliği sayesinde daha iyi sonuçlar elde etmeye odaklandık. Yaklaşımları beni ekibimle daha samimi tartışmalara girmeye ve iş birliğine daha sıcak bakmaya teşvik etti. Sonuçta ekip kahraman oldu, bireyler değil.” 

- Al Carey 

“Bu ufuk açan kitaptaki metotlar bana güçlü yanlarımı nasıl tespit edebileceğimi ve potansiyelimin uyku modunda olduğu alanlara nasıl erişebileceğimi öğretti. Ayrıca insanlara öyle farklı yollarla ilham verdim ki pek çoğu daha önce aklımın ucundan geçmemişti.” 

- Suzy Amis Cameron 

 “İş birliği yapma kabiliyeti yalnızca bir zekâ ölçütü değildir, aynı zamanda dünya sorunlarını çözmemiz, kendi potansiyelimizi ve başkalarının potansiyelini görebilmemiz için gereklidir.”

- Arianna Huffington

“Bu kitap önemli sorular, sağduyulu cevaplar ve diğerlerinin zekasının yardımıyla bir insanın zekasının nasıl artırılabileceğini gösteren hikayelerle dolu. Tam bir hedefleri netleştirme ve gerçekleştirme rehberi!”

- Dee Hock

“Bu kitaptaki kavramları yönetici kadromla birlikte uygulamaya dökerek kolektif zekaya yatırım yapmak, başarımızın en kritik faktörlerinden biriydi.”

- Jeff Dunn

 
2. Hamur, karton, 416 sayfa, 2019
ISBN: 9786052997987 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...