Modern Strateji - Machiavelli'den Nükleer Çağa - Işık Kitabevi
Logo

  • Aşkın Kapısı
    İkbal Bayrak
    Alfa Yayıncılık

    “Neyi arıyorsan, osun sen. Canının içinde bir can var, o canı ... 

Türler » Siyaset » Modern Strateji - Machiavelli'den Nükleer Çağa

Modern Strateji - Machiavelli'den Nükleer Çağa


 

700.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Peter Paret / Doruk Yayımcılık
Tür: Siyaset

Kitaptaki makaleler, savaşın beş yüzyılı geçen zaman aralığındaki stratejik karakterini, politik ve toplumsal işlevini inceliyor. Konuların çeşitliliği ve geniş bakış açısı, rönesanstan günümüze savaş kuram ve pratiğinin yanında çalışmayı genel tarih kitabı da yapıyor.

Konular, önemli kuramcılardan, politik ve askeri liderlere kadar uzanıyor, Machiavelli, Clausewitz, Marx, Engels, Napoleon, Churchill ve Mao gibi. Amerikan stratejisinin evriminden, devrimci savaşın modern dünyada ortaya çıkışı gibi örnekleri de dahil ederek. Strateji kuram ve deneyimin etkilerinin, kuşaklar boyunca izi sürülüyor. Makaleler, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları ya da nükleer çağda teknoloji, politika ve savaşın ilişkilerini, belirli çatışmaların stratejilerini inceliyor. Konusu ne olursa olsun tüm makaleler askeri düşüncenin politik, toplumsal ve ekonomik ayrıntılarını, niteliklerini ele alıyor. Derlemeye katkı veren herkes, savaşın geçmişini anlamadan, gelecekte savaşın kontrol edilemeyeceğini savunuyor. Modern Strateji / Machiavelli'den Nükleer Çağa, savaş tarihini yeniden yorumluyor ve aydınlatıyor.

Felix Gilbert, Gunther E. Rothenberg, Henry Guerlac,, Peter Paret, John Shy, Edward Mead Earle, Sigmund Neumann, Gunther E. Rothenberg, Stefan T. Possony, Etienne Mantoux, Douglas Porch, Gordon A. Craig, Walter Pintner, Russell F. Weigley, Philip A. Crowl, H. A. De Weerd, Hans Speier, Michael Howard, Michael Geyer, Condoleeza Rice, Brian Bond, Martin Alexander, Irving M. Gibson, Derwent Whittlesey, Maurice Matloff, D. Clayton James, Theodore Ropp, Alexander Kiraley, Edward Warner, David Maclsaac, Lawrence Freedman, Michael Carver, Michael Carver, John Shy, Thomas W. Collier

 
2. Hamur, karton, 1048 sayfa, 2015
ISBN: 9789755536392 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...