Temel Fizyoterapi Rehabilitasyon - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Temel Fizyoterapi Rehabilitasyon

Temel Fizyoterapi Rehabilitasyon


 

1980.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Fatih Erbahçeci / Hipokrat Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Temel Fizyoterapi Rehabilitasyon Fatih Erbahçeci Hipokrat Kitabevi


Fizyoterapi ve rehabilitasyon mesleğinin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. M.Ö. 460’lı yıllarda önce Hipokrat ile başladığı bilinmektedir. Ardından Galen; masaj, manuel terapi teknikleri ve hidroterapiyi hastaların tedavisi için ilk uygulayan kişiler arasında yerini almıştır. 19. yüzyılda poliomyelit epidemisi ile fizyoterapi ve rehabilitasyon mesleği ilk belirgin ilerlemesini kaydetmiştir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mesleği M.Ö. 460’lı yıllardan günümüze kadar ise sürekli bir gelişim göstermektedir. Bu gelişimlerde klinik bilgi birikimlerin olduğu kadar akademik çalışmalarında katkısı büyüktür. Günümüzde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanı ile ilgili ortaya çıkarılan kitaplar klinik ve akademik bilgi ve birikimlerin gelecek nesillere aktarılması açısından önemlidir.

Fizyoterapi mesleği, ülkemizde 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun mezun vermesiyle başlamış ve daha sonra mezunlarımızın özverili, ne istediğini bilen kararlı çalışmalarıyla Türkiye ve dünyada sürdürülen bir meslek durumuna gelmiştir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gün geçtikçe çok yönlülük kazanan geniş bir alana dönüşmüştür.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon geçmişte olduğu gibi, günümüzün ve geleceğin de önemli mesleklerinden biridir. Doğumdan yaşamın sonuna kadar bir çok nedenden dolayı bireyler fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Dahası “aktif yaşam” kavramının evrensel kabulü göz önüne alındığında, fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının, yalnız bir hastalığa sahip bireyler için değil, sağlıklı kabul edilen bireylerin de sağlıkla ilişkili iyilik hallerini geliştirme süreçlerinde çok önemli ve etkin bir yeri olduğu bilinmektedir. Sürekli gelişen fizyoterapi ve rehabilitasyon bilimi, mesleki kaynakların hızla güncellenmesi ihtiyacını doğurmakta ve bu meslekle yeni tanışan öğrencilerimizde dahil olmak üzere, mesleki gelişim sürecinin tüm aşamalarında bulunan meslektaşlara hitaben farklı bakış açıları sunan çok sayıda yeni bilgiye gereksinim kuvvetle artmaktadır. Özellikle meslek ile yeni tanışanlar için erişilebilecek, bütüncül temel bilgiyi içeren kitaplara sınırlı sayıda rastlanmaktadır. Kitabımızda fizyoterapistlik mesleğini seçmiş öğrencilerimizin ve fizyoterapistlerin, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında temel bilgilere ve güncel yaklaşımlara ulaşmaları, hedeflenmiştir.

Fizyoterapi Uygulamaları, Kas İskelet Fizyoterapisi ve Rehabilitasyonu, Nöromusküler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon, Protez-Ortez ve Biyomekanik alanlarında 63 bölümün yer aldığı kitabımızda, fizyoterapi ve rehabilitasyon ve bağlantılı disiplinlerde ülkemizin farklı üniversitelerinde kendi alanlarında özelleşmiş, büyük bir özveri içerisinde yıllarca emek vermiş, bilgi üretmiş, sorumluluk almış hocalarımız bölüm yazarı olarak desteklerini esirgememişlerdir, kitabımızda bölüm yazmayı kabul ederek bizleri onurlandıran değerli hocalarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Kitabın hazırlanışı sırasında gönülden katkısı ve önerileri nedeniyle değerli meslektaşımız Prof. Dr. Kezban Bayramlar’a Kitabın her aşamasında yardımlarını esirgemeyen sevgili öğrencimiz ve meslektaşımız araştırma görevlisi Uzman fizyoterapist Yasin Ekinci’ye, kitabın basımını titizlikle gerçekleştiren Hipokrat Yayınevi yetkilileri ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Temel Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kitabının yer verdiğimiz konular itibarı ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü, ergoterapi bölümü öğrencileri ile bu alanların mezunlarının ve rehabilitasyon ekibinde görev alan profesyonellerin yararlanabilecekleri bir kaynak kitap olarak önemli bir boşluğu doldurabileceği inancı ile okuyucularımıza şimdiden teşekkür ediyor sevgilerimizi sunuyoruz.

Meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize faydalı olması dileğiyle

Prof. Dr. Fatih ERBAHÇECİ

 
Ciltli, 1220 sayfa, 1, 2019
ISBN: 9786057874313 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.