Geceleri Daireler Çizerek Yürürüz - Işık Kitabevi
Logo

  • Alacakaranlık
    Sadık Hidayet
    Yapı Kredi Yayınları

    Sadık Hidayet, Mehmet Kanar'ın çevirisiyle sunduğumuz Alacakaranlık (Sayerüşen, 1942)... 

  • Aklımla Dalga Geçme
    Fatih Portakal
    Can Yayınları

    Bu kitapla, zamanın zihinlerinizden ister istemez sildiklerini size yeniden hatırlatacağım.
    ... 

Türler » Edebiyat » Roman » Geceleri Daireler Çizerek Yürürüz

Geceleri Daireler Çizerek Yürürüz


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Daniel Alarcon / Ayrıntı Yayınları
Tür: Roman

Diciembre adlı tiyatro kumpanyasının son kalan iki mensubu, Henry ve Patalarga, eski ve unutulmaz bir deneyimi bir kez daha yaşamayı kafaya koymuş; oyundaki üçüncü karakterin rolünü yeni mezun Nelson'a vermiş, Peru kırsalında Ahmak Cumhurbaşkanı adlı oyunla turneye çıkmıştır. Kitap boyunca Peru'nun yakın tarihini, ülkeyi perişan eden iç savaşı, o savaşın etkilerini, bu üç aktörün çok ilginç ve sürprizlerle dolu kişisel hikâyeleri aracılığıyla öğreniriz.

"Onun kuşağından insanlar, aslında gayet sıradan olayları açıklamak için korkunç senaryolar yazarken pek az yardıma ihtiyaç duyarlar. Gazete okuyarak, aptalca bir savaşın gönülsüz katılımcıları olarak, anlamsız seçimlerde oy verip durarak, paranın değerini kaybetmesini, istikrar kazanmasını, sonra yeniden değer kaybetmesini izleyerek, yaşıtlarının stres yüzünden kalp krizi geçirmelerine, kansere yakalanmalarına, depresyona düşmelerine tanıklık ederek bir yaşam boyu kusursuzlaştırdıkları bir beceridir bu."
"Mindo'yu güdüleyenin kıskançlık olduğunu varsayabiliriz. Kıskançlığına gafil avlandığını da. Bu duygudan rahatsız olmuştur, beş sabahtır, daha yakın bir geçmişe kadar yalnızca kendisine ait olan dairenin oturma odasındaki kanepede uyanmaktan rahatsız olduğu gibi tıpkı. Derlediğim bilgilerden, Ixta'nın ilişkilerini esasen doğru okuduğu sonucuna varıyorum: O ve Mindo çok iyi ama birbirlerine hiç uygun olmayan iki genç insandı; öyle denk düşmüş, başlangıçta bu gerçeğe gözlerini kapatmışlardı. Zaman içinde, öyle ya da böyle ayrılacaklardı, en iyi koşullar altında bile, birlikte yaptıkları çocuk, Nadia, babasından belli bir uzaklıkta büyüyecekti. Çevrelerindeki pek çok insan sezgileriyle bu durumun farkındaydı ve çok yüksek ihtimalle, işler başka türlü ilerleseydi, Mindo ve Ixta yetişkinlerin genellikle yaptığı gibi bu doğal ve gerekli bir yabancılaşmayla yaşamanın bir yolunu bulacaklardı."

Kitabı bir aşk, ihanet, kıskançlık, intikam ve cinayet hikâyesi olarak da okumak mümkün, çünkü hepsi var, ama hepsinin toplamından fazlasını, büyük bir başarıyla anlatıyor Alarcon.

 
2. Hamur, karton, 352 sayfa, 2014
ISBN: 9789755398228 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...