Lenfödem Tedavisi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Lenfödem Tedavisi

Lenfödem Tedavisi


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mary Woods / Pelikan Tıp Teknik Yayıncılık
Tür: Tıp Bilimleri

Lenfödem Tedavisi - Mary Woods, İlke Keser

ÖNSÖZ

Lenfödemde fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında 2009 yılından bu yana sürdürdüğüm çalışmalarım sırasında, kanser başta olmak üzere kronik venöz yetmezlik, lipoödem vb gibi çeşitli nedenlere bağlı, sekonder lenfödem ve primer lenfödem tanılı pekçok hastanın yaşamına dokunma imkanım oldu. Lenfödem konusunda dünyada önemli düzeyde yol alınmışken, ülkemizde ciddi miktarda eğitim ve deneyim eksikliği bulunmaktadır. Hastalarımızdan hikaye alırken, lenfödemin yaşamlarını ne kadar çok etkilediğini görerek ihtiyacın boyutlarını fark ettim.



Lenfödemi tedavi ettirmek için ne kadar yoğun bir çaba ile çare aradıklarını ve konu hakkında özel eğitim almamış sağlık personeli olan veya olmayan kişilerin girişimlerinin lenfödemi artırmaları ve durumu daha karmaşık hale getirmelerinin yanında hastayı ve sevenlerini umutsuzluğa ve kabullenmeye yönlendirdiğini gözlemledim. Hastalarımıza tedavinin yapılışı, etki mekanizması ve sonuçları hakkındaki öngörülerimizi anlattığımızda “neden daha önce bu bilgiler bana sunulmadı” diye isyanlarını defalarca dinledim.



Dünyada farklı ülkelerde izlenen çeşitli sağlık politika ve uygulamaları neticesinde lenfödemi tanıma, tedavi etme ve bu konuda bilinçlenmeyi sağlama aşamalarında farklı meslek grupları görev alabilmektedir. Ülkemizde ise lenfödem sağlık çalışanlarını yetiştiren pek çok meslek grubunun eğitim müfredatlarında çok sınırlı olarak yer almakta ya da hiç yer almamaktadır. Ülkemizde meslektaşlarım tarafından yürütülmekte olan bu tanıma ve tedavi etmeye dönük uygulamaların yanında, multidisipliner ekip tarafında yapılan sağlık politikaları geliştirme ve hasta bakımına yönelik uygulamaları da içermesinden dolayı, daha fazla meslektaşımın ve sağlık profesyonelinin lenfödem hakkında bilgilenmesini sağlayacağını ümit ediyorum. Gazi Üniversitesi’nin Merkez Yayın Komisyonu tarafından, çeviri bir eser olan bu kitabın, 05.04.2018 tarihli 06 numaralı toplantısında, 2018/211 numaralı kararı ile yardımcı ders kitabı olarak basılmasına karar verilmiştir.



Sayın Mary Woods lenfödem konusunda önemli deneyimler edinmiş olan Mary Woods’un çok kapsamlı bir şekilde konuyu ele alan bu kitabına ulaştık. Özellikle deneyimin etkisi ile konuların ele alınış şekli ve bölüm sonlarında sıkça karılaşılan durumları özetleyen vaka örnekleri ile bölümde edinilen bilgiler daha somut bir hale gelmektedir. Bu yolla okuyucuların konuyu daha kapsamlı ve gerçekçi olarak kavraması imkanı sağlanmaktadır. Bu sayede daha fazla sağlık profesyonelinin lenfödem tedavisi hakkında bilgi sahibi olmasını ümit ediyorum.



Sayın Mary Woods’a lenfödem konusunda bilgi ve deneyimlerini biraraya getirerek bizler için faydalı bir kaynak oluşturduğu için ve Blackwell kitabevine çeviri için izin vermesinden dolayı teşekkür ederim. Pelikan Kitabevin’den Ali Çelik’e fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki kitapların var olmasına verdiği gönülden desteği ve çeviri sürecinde sabırla sağladıkları destekleri için ve Hüseyin Çağlıkasap’a titiz ve özenli çalışmaları ile kitabın düzenlenmesindeki emekleri için teşekkür ederim.



Çeviri ekibinde yer alan değerli yazarlar Fzt. Emel Calp, Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş, Uzm. Dr. Zeynep Kırdı Harbawı, Prof. Dr. Bedia Özyıldırım, Uzm. Fzt. Kadirhan Özdemir, Uzm. Fzt. Burak Ertürk, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kavlak, Uzm. Fzt. Miray Haspolat, Uzm. Fzt. İlknur Onurlu, Uzm. Fzt. Sinem Suner Keklik, Prof. Dr. Nevin Atalay Güzel, Prof. Dr. Nuray Kırdı, Doç. Dr. Songül Atasavun Uysal, Prof. Dr. Tülin Düger, Uzm. Fzt. Sabiha Bezgin, Uzm. Fzt. Tuğçe Duman Özkan ve oldukça yoğun ve anlam yüklü cümleleri özenle çevirdikleri için teşekkür ederim.



Lenfödem nedeniyle Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Onkolojik Rehabilitasyon Ünitesi’ne Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi, Genel Cerrahi, Radyasyon Onkolojisi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Medikal Onkoloji gibi pek çok farklı bölümden hastalarımızı yönlendiren Prof. Dr. Dilek Erer, Prof. Dr. Osman Kurukahvecioğlu, Doç. Dr. Özge Petek Erpolat, Doç Dr. Serhan Tuncer başta olmak üzere çalışan tüm doktorlara, bizi hastalarımızla bir araya getirdikleri için teşekkür ederim.



Hastalarımıza bize güvendikleri ve yaşadıklarını açıkça ve samimiyetle bizimle paylaştıkları böylelikle lenfödemin bireylerin yaşamlarına olan etkilerini tüm yönleri ile algılamamızı sağladıkları için teşekkür ederim.



Lenfödem konusunu öğrenmeye hevesli olan öğrencilerimize soruları ile bizi arayışa ve daha çok çalışmaya teşvik ettikleri için teşekkür ederim.



Değerli meslektaşlarıma hastalarımızda takıldığımız ve çözümlemek için birbirimizle fikir alışverişi yaparak, eksiklerimizi fark etmemizi ve gelişmeye yönelik harekete geçmemizi sağladıkları için teşekkür ederim.



Değerli önce akademik sonra yaşam danışmanın Prof. Dr. Nuray

Kırdı’ya kitabın çeviri sürecinin planlanması aşamasında ve tüm akademik yaşamımdaki katkılarından dolayı teşekkür ederim.



Akademik ve kişisel gelişimime verdiği eşsiz katkıları için Prof. Dr. Aslı Tuncer’e, her zaman desteğini hissettiğim Fzt. Emel Calp’a teşekkür ederim.


Tüm eğitim yaşamım boyunca olduğu gibi bu kitabın oluşum aşamaları boyunca sağladığı destekler için canım annem Prof. Dr. Hafize Keser’e sonsuz teşekkürler ederim.

 
karton, 2018
ISBN: 9786052268483 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.