Neden Federal Devlet - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kıbrıs Kitapları » Siyaset » Neden Federal Devlet

Neden Federal Devlet


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Niyazi Kızılyürek / Heterotopia Yayınları
Tür: Siyaset

Niyazi Kızılyürek, Heterotopia Yayınları’ndan çıkan “Neden Federal Devlet?.. Kıbrıs’ta Kalıcı Barış ve Birlikte Yaşam Üzerine” adlı 190 sayfalık kitabında ise federasyonu irdeledi.


Kitabının önsözünde, federalizmin sadece Kıbrıs için değil, bütün toplumların geleceği açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Kızılyürek, “Farklı dile, dine ve kültüre sahip olan binlerce etnik grubun var olduğu, ulus-devletlerin giderek daha büyük ölçüde çok-kültürlü demokrasi ve tanınma talepleri ve ayrılıkçı akımlarla karşı karşıya kaldığı günümüz dünyasında federalizm ve federal devlet her zamankinden daha anlamlı ve kullanışlı kavramlar haline gelmiştir” dedi.


Kıbrıs’ta içinden geçilen koşullarda iki toplumun da federal devlet fikrinden uzaklaşmakta olduğunun görüldüğünü kaydeden Kızılyürek, defalarca yaşanan hayal kırıklığı ve sonu gelmeyen kısır müzakerelerin taraflarda bezginlik yarattığını, ayrıca çözüm karşıtlarının federal devlet fikrine karşı yürüttüğü sistematik kampanyaların da toplumları olumsuz etkilediğini belirtti.


Kitabının, “yılgınlık ve bezginliğin yaygınlaştığı, ‘federal devletin artık imkansız olduğu’ yönündeki görüşlerin daha sık ve giderek daha gür sesle dile getirildiği bir dönemde hazırlandığını” kaydeden Niyazi Kızılyürek, amacının boğucu momentuma rağmen federal perspektife uzun erimli bir tarih okuması, federalizm kuramları ve gelecek açısından yaklaşmak olduğunu vurguladı.
Kızılyürek, “Neden Federal Devlet?” kitabının önsözünde şu ifadelere de yer verdi:


“Statüko Kıbrıs Türk toplumunun görünürlüğünü silikleştiriyor, kuvvetten düşürüyor ve Kıbrıslı Türkleri özne olarak giderek daha büyük oranda kaybolmaya sürüklüyor. Mevcut durum Kıbrıslı Türklerin özne olarak potansiyelini besleyip kuvvetlendirecek imkanları yaratmaktan uzaktır. Bu yüzden, adada kurulacak Federal Kıbrıs Devleti Kıbrıslı Türklerin varlığı açısından apayrı bir öneme sahiptir.”

 
2. Hamur, karton, 178 sayfa, 1, 2018
ISBN: 9789925735921 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...