Thresholds - Eşikler - Işık Kitabevi
Logo

  • Hümeyra'nın Anıları
    Mehmet Coral
    Doğan Kitapçılık

    Peygamberin gözdesi, müminlerin anası, kıyametin gelini Hz. Ayşe'nin anıları...

  • Kaşağı
    Ömer Seyfettin
    Timaş Çocuk

    Ahırın avlusunda oynarken, aşağıda, gümüş söğütlerin altında akan derenin h&u... 

Türler » Sanat » Fotoğraf » Thresholds - Eşikler

Thresholds - Eşikler


 

140.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mat Collishaw / Yapı Kredi Yayınları
Tür: Fotoğraf

Yapı Kredi Kültür Sanat, 16 Mayıs - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında dünyaca ünlü sanatçı Mat Collishaw’un “Eşikler” (Thresholds) adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. İlk gösterimi 2017’de Londra’da Somerset House’da gerçekleşen sergi, dünya turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Serginin kitabı Türkçe-İngilizce olarak YKY tarafından hazırlandı.
Thresholds/ Eşikler serginin hazırlık aşaması, arşiv malzemesi, kaynaklar dahil, kurulumu ve içeriğine dair çarpıcı görsellerle dolu olan bir sergi kitabı.

Kitapta YKY’den yakın zamanda Türkçe çevirisi de yayımlanan Resmin Tarihi kitabının yazarlarından Martin Gayford’un sırf bu yayın için kaleme aldığı yeni yazısı, Pete James’in önsözü ve serginin çeşitli aşamalarına dair notları, Mine Haydaroğlu’nun Mat Collishaw ile yaptığı bir söyleşi yer alıyor.

“Eşikler”, izleyiciyi zamanda yolculuğa çıkararak dünyanın ilk fotoğraf sergisine götürüyor. İngiliz bilim adamı William Henry Fox Talbot’ın 1839 yılında Birmingham’daki King Edward’s School’da açtığı dünyanın ilk fotoğraf baskı sergisinin kapılarını aralıyor. Ziyaretçiler bu kapıdan dijital ve üç boyutlu olarak inşa edilmiş bir mekâna adım atıyorlar. Mekânda serbestçe geziniyorlar; dijital ortamda inşa edilmiş vitrinlere, eşyalara, yüzeylere dokunuyorlar. Hatta yanmakta olan şöminenin yaydığı kokuyu ve ısıyı hissediyorlar. Collishaw, 1839’daki serginin açıldığı sırada ayaklanan işçi örgütü Çartistler’in seslerini ve görüntülerini de sergiye taşıyor. Serginin en hoş sürprizlerinden biri ise kızılötesi sensörlerin ziyaretçilerin görüntüleri üzerinde oynadığı oyunlar.
1980’lerin sonlarında birlikte açtıkları sergilerle dünyayı sarsan ve kendilerinden sonra gelen kuşakları derinden etkileyen Young British Artists (Genç Britanyalı Sanatçılar) topluluğunun önemli bir üyesi olan Collishaw, 1988’de katıldığı “Freeze” sergisi ve 1990’da açtığı ilk kişisel sergisinden beri çağdaş sanat sahnesinin en etkileyici figürlerinden biri olarak anılıyor.

 
1. Hamur, karton, 112 sayfa, 2018
ISBN: 9789750842436 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...