Portakal Yıldızı - Işık Kitabevi
Logo

  • Xslt ve XPath
    J.R Gardner
    Alfa Yayıncılık

    -Temel XML-HTML Dönüşümleri-Xlink'ten şemalara bütün yeni XML teknolojil... 

  • Ateşle Açan Çiçek
    Berrin Karapınar
    Parola Yayınları

    Kenarı kırılmış puslu bir aynada saçlarımın kesilmesini üzülerek seyrediyor, bir... 

Türler » Çocuk » Roman - Öykü (Çocuk-Gençlik) » Portakal Yıldızı

Portakal Yıldızı


 

145.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Cahit Ökmen / Günışığı Kitaplığı
Tür: Roman - Öykü (Çocuk-Gençlik)

Çocukluğa resmedilen şiirler!

Behçet Aysan ve Orhan Murat Arıburnu gibi önemli şiir ödüllerinin sahibi şair, eğitim yöneticisi Cahit Ökmen, bu kez çocukların dilinden, onların duygularından sesleniyor. Çocukluğun neşeli sesini, hınzır gülüşlerini, meraklı gözlerini, hatta kaygılı düşüncelerini duru ve etkili bir dille dizelerine yansıtan şair, yetişkinlerin içinde saklı kalan çocuğa da hitap ediyor. Doğayı, yaşamı, bin bir duyguyu aktaran 27 şiir, sanatçı Sadi Güran'ın usta işi özgün desenleriyle yeniden yorumlanıyor, görsel bir şölene dönüşüyor. Şiirin, çocuk edebiyatında da vazgeçilmez olan önemini hatırlatan kitap, her yaştan okura, sözle resmin bütünleştiği zengin bir imgelem sunuyor.

şiir ve özgürlük
harfler bir kuş yuvası
birer sözcüktür kuşlar
cıvıldayan kanatlarını ilk çırptıklarında
havalandıklarında
şiir olurlar

Cahit Ökmen, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yaptı. Şiirleri çeşitli dergi ve seçkilerde yer alan Ökmen, 1990 Varlık Dergisi Gençlik Ödülleri Şiir Başarı Ödülü'ne, 1995 Behçet Aysan Şiir Ödülü'ne ve 1998 Orhan Murat Arıburnu Şiir Ödülü'ne değer görüldü. İlk şiir kitabı Melankolik Masal 1998 yılında yayımlandı. Ankara Radyosu'nda, "Çocuklarla Başbaşa" ve "Tatil Sabahı" adlı programlar için metin yazdı ve seslendirdi. 1999 yılında, TRT-1'de yayınlanan "Güneşi Araladık" adlı televizyon programında şiirle ilgili bölümler hazırladı. Çocuklar için yazdığı şiirlerden oluşan ve Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Portakal Yıldızı (2017) şairin ikinci şiir kitabı. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nda Türkçe ve edebiyat dersleri koordinatörü görevini sürdüren Cahit Ökmen, Ankara'da yaşıyor ve bir kızı var.

Sadi Güran, 1978'de İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Serbest illüstratör olarak çalışan ve çocuk kitapları resimleyen sanatçı, Bant dergisinin kuruluşunda ve müzikli çizgi roman Netame gibi sıradışı projelerin ekiplerinde yer aldı. İstanbul, Paris, Berlin, Stockholm gibi kentlerde karma sergilere de katılan Güran, İstanbul'da yaşıyor.

 
2. Hamur, karton, 80 sayfa, 2017
ISBN: 9786059405379 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...