Çıtır Çıtır Felsefe 30 - Anlaşmak Ve Anlaşamamak - Işık Kitabevi
Logo

  • Türk Yahudiler
    Bilal N. Şimşir
    Bilgi Yayınevi

    Fransa'da nispeten küçük fakat çalışkan ve başarılı bir Türk Yahudi ... 

  • Gezgin Cambazlar
    Jules Verne
    Arkadaş Yayınevi

    Her gün başka bir kasabada, her akşam başka bir handa, koca bir çadırı kurup toplayar... 

Türler » Felsefe-Düşünce » Çıtır Çıtır Felsefe 30 - Anlaşmak Ve Anlaşamamak

Çıtır Çıtır Felsefe 30 - Anlaşmak Ve Anlaşamamak


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Brigitte Labbé / Günışığı Kitaplığı
Tür: Felsefe-Düşünce

Anlaşmazlıklar yararlıdır,
insanı düşünmeye iter.

Felsefeyi çocukların gündelik yaşamına ustalıkla yerleştiren ve dünyada milyonlarca okura ulaşan "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisinin 30. kitabı, gündelik ve toplumsal hayatı etkileyen "anlaşmak" ve "anlaşamamak" konularını tartışmaya açıyor. Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé, çocukların sık karşılaştığı farklı farklı görüşlerden ve deneyimlerden örnekler vererek, diyaloğu, uzlaşıyı, fikir ayrılıklarını, düşüncelerin değişmesini ve insanlığın gelişimini anlatıyor. Jacques Azam'ın karikatür tadındaki desenleri de, okul çağındaki filozofların çok yönlü düşünmesine katkıda bulunuyor. Her yaştan okuru etkileyen, sorular sormayı gündelik yaşamın bir pratiği haline getirmeye özendiren, eğitimcilerin ve ebeveynlerin ilk okuma önerileri arasındaki dizi, yeni kitaplarıyla zenginleşiyor.

Kimileri için güzel olan, kimileri için çirkindir; bazıları için kötü olan, diğerleri için kötü olmayabilir... Burada adil bulduğumuz, ama başka yerde haksızlık sayılan şeyler vardır; bugün yasak olana, yarın belki de izin verilir... Yüzlerce ve yüzlerce şey konusunda insanlar aynı fikirde değildir, ama bir anlaşmazlıktan diğerine, yeni bakış açıları, fikirler, düşünceler, görüşler oluşur.

Yazar Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için "Çıtır Çıtır Felsefe" günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. İstanbul'da da okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra ve iki kızıyla birlikte Paris'te yaşıyor.

Danışman P.-F. Dupont-Beurier, Paris'te lise felsefe öğretmeni.

İllüstratör Jacques Azam, özellikle gençlere yönelik kitap ve dergilerde desenleme çalışmaları yapıyor. Yayımlanmış çizgi romanları var.

 
2. Hamur, karton, 40 sayfa, 2018
ISBN: 9786059405317 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...