Ölü Evinden Anılar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Ölü Evinden Anılar

Ölü Evinden Anılar


 

215.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Fyodor Mihayloviç Dostoyevski / Dorlion Yayınevi
Tür: Roman

Dostoyevski, Mikail ve Maria Dostoyevski´nin oğlu olarak 11 kasım 1821 tarihinde Moskova´da doğdu. altı çocuklu ailenin ikinci çocuğuydu. Dostyevski, çocukluğunu çoğu zaman sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geçirdi. İlköğreniminin Moskova´da yaptı. Annesi tüberküloz hastalığı yüzünden öldüğü zaman. sert disiplini ile tanınan peterburg Mühendis Okulu´na gönderildi. Arkadaşlarının, sinirli ve aşırı duyarlı bir yapıya sahip olduğu için ´´Ateş Fedya´´lakabını verdikleri Dostoyevski, Petersburg´ta zamanını kitap okuyarak, düşüncelere dalarak ya da kardeşi Mihail ile söyleşerek geçirdi.
Dostoyevski, 23 Nisan 1849 tarihinde devlet aleyhindeki bir komploya karıştığı iddiasıyla sekiz arkadaşı ve ağabeyi ile birlikte tutuklandı. Ölüm cezasına çarptırılan dostoyevski, sekiz ay hapishanede yattıktan sonra tam kurşuna dizilmek üzereyken af kararı çıktı. suç ve ceza kavramlarıyla en yoğun şekilde burada karşılaştı. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra Peterburg´a döndü. Cezasını tamamlayıp Sibirya´dan döndükten sonra Petersburg´da Vremya dergisini çıkarmaya başladı. Ölüler Evinden Anılar Dostyoyevski´nin Sibirya´da geçirdiği sürgün yıllarının izlenimlerini bütün canlılığıyla yansıtır.
Dostoyevski, düşünce ve sanat deneyimini sürekli olarak arttırdı. Tanrı´dan, ateizmden, kötülükten, özgürlükten söz eden roman karakterleri, gerçekte aynı bilincin farklı anları gibidir. Bu karakterler aracılığıyla Dostoyevski, cinleri ruhundan uzaklaştırır. Bakış açısı değişmekle beraber eserleri, gerçeğin hep aynı çoşkulu ve acı veren arayışı içerisindedir.

 
2. Hamur, karton, 493 sayfa, 2018
ISBN: 9786052237076 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.