İlham Veren Kadınlar - Işık Kitabevi
Logo

  • Manifest Günlüğü
    Ayşe Tolga
    Destek Yayınları

    Manifest Günlüğü

    Hayatının geri kalanını zengin, doyumlu, başarılı, mutlu v... 

  • Araf 1 (Ciltli)
    Tara Hudson
    Pegasus Yayınları

    “SAF, DOKUNAKLI VE HAYALETLİ
    BİR AŞK HİKÂYESİ”
    Becca Fitzpatrick, Fıs... 

  • Çiçekler Ölürken
    Lawrence Block
    Oğlak Yayınları

    Mektup açacağı ile yarayı genişletiyor, başını eğip kanı emiyor, kan ağzını doldurup boğaz... 

Türler » Siyaset » Kadın Araştırmaları-Feminizm » İlham Veren Kadınlar

İlham Veren Kadınlar


 

59.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Elif Ergu / Hürriyet Kitap
Tür: Kadın Araştırmaları-Feminizm

Türkiye’de kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit oranda temsil edilmesi ve kadın girişimci sayısının artması için bundan 15 yıl önce kurulan KAGİDER’in öyküsü kitap oldu. Gazeteci yazar Elif Ergu tarafından kaleme alınan “İlham Veren Kadınlar” kitabında dünyada ve Türkiye’de kadın hareketinin tarihsel gelişimi perspektifi içinde KAGİDER’in öyküsü ağırlıklı olarak kurucuların ve üyelerin ağzından aktarılıyor. 2002 yılında yüzde 4 olan kadın girişimci oranının ancak yüzde 8’e yükseldiği Türkiye’de, kadın girişimciliğini desteklemek üzere hazırlanan projelerin ayrıntılarına yer verilen kitapta, yalnızca İstanbul’da değil Anadolu’da ve Türkiye sınırları dışında yapılan çalışmalar da anlatılıyor.


KAGİDER’in bugüne kadarki başkanlarının, onur kurulunun ve tüm paydaşlarının düşüncelerinin yanısıra kitapta kadın hareketinin ruhunu oluşturan düşünce ve yaklaşımlara da yer veriliyor. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Leyla Alaton, Nur Ger, Ümit Boyner, Meltem Kurtsan, Gamze Cizreli, Sanem Oktar ve Suzan Sabancı Dinçer gibi iş dünyasının kadın temsilcilerinin yanısıra KAGİDER’in üyesi olan ve her biri farklı ilham verici öykülere sahip kadınların görüşlerinden derlenen kitapta, TÜSİAD eski Başkanı Tuncay Özilhan’dan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’ten, KAGİDER’in ilk erkek destekçilerinden Şerif Kaynar’a kadar iş dünyasının erkek temsilcilerinin de görüşleri yer alıyor.
Bu kitabın satışından elde edilecek gelirle “Proje15”i başlatan KAGİDER, proje kapsamında 15.000 kadına uzaktan erişim hedeflerken, Türkiye genelinde 1500 kadına bu konularda birebir eğitim ve seminer fırsatları sunacak. Bir sonraki aşamada bu etkinliklerde sundukları iş fikirleriyle dikkat çeken 150 kadın girişimci adayı için girişimcilik kampı düzenlenecek. Kampta girişimci adaylarının iş fikirleri profesyoneller ve kadın girişimciler tarafından değerlendirilecek ve mentörlük desteği verilecek. Kamp sonunda ise 15 kadın girişimcinin fikirleri start-up iş projeleri olarak benimsenecek ve desteklenecek.

 
2. Hamur, Ciltli, 272 sayfa, 2017
ISBN: 9789753140911 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.