Toplumsal Hafıza Mimarlık Tarih ve Kuram - Uğur Tanyeli ile Söyleşi - Işık Kitabevi
Logo

  • Ben De Yazdım Cilt 3
    Celal Bayar
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

     

    *Atatürk’ün mutad sofrasında bulunuyordum. O akşa... 

  • Elveda Rumeli
    Ramis Çınar
    Çınar Yayınları

    Balkan Savaşları’nın 100. yılı içerisindeyiz… İyi bir Elveda Rumeli romanında... 

Türler » Sanat » Mimarlık » Toplumsal Hafıza Mimarlık Tarih ve Kuram - Uğur Tanyeli ile Söyleşi

Toplumsal Hafıza Mimarlık Tarih ve Kuram - Uğur Tanyeli ile Söyleşi


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Erhan Berat Fındıklı / Everest Yayınları
Tür: Mimarlık

Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram, Türkiye’nin önde gelen mimarlık tarihçilerinden Uğur Tanyeli ile Erhan Berat Fındıklı’nın gerçekleştirdiği bir nehir söyleşi.
Tanyeli ve Fındıklı’nındiyaloğu, bir yandan Tanyeli’nin akademisyen, yazar, tarihçi, yayın yönetmeni ve küratör olarak uzun yıllara dayanan kariyerinin yaşamöyküsel boyutunu ele alırken, bir yandan da Türkiye’de sanat ve mimarlık tarihinin 20. yüzyılın başından günümüze uzanan macerasını irdeliyor.


Türkiye’deki mimarlık üretimi, kuramı, eleştirisi, tarihi, eğitimi ve piyasasının oluşum ve işleyiş süreçlerini şekillendiren tarihsel, kültürel, siyasi, ekonomik, toplumsal ve sosyo-psişik koşulların şaşırtıcı bir zihinsel berraklıkla ele alındığı söyleşi, giderek derinleşerek, tarihsel deneyimi bugünle buluşturarak, en geniş anlamda kültür dünyamızın sorunlarını, kodlarını, alışkanlıklarını, tabularını, açmazlarını, klişelerini çözümleyen yeni bir mimarlık ve kültür sosyolojisi yaklaşımını örneklendiriyor.
Tanyeli yeri geldiğinde bir ayrıntının, polemiğin, anekdotun, anının izini sürerek veya yeniden inşa ederek, mimarlığın eski-yeni aktörlerinden star mimarlara, akademinin bilinmeyen içyüzünden inşaat sektöründeki gelişmelere varana dek pek çok konudayorumlar, açımlamalar getirirken, zihinsel kodlarımıza; bir metni, bir mekânı, bir yapıyı okuma ve anlamlandırma biçimimizi belirleyen toplumsallık, kimlik ve temsil çoğulluğuna yönelik son derece önemli tespitlerde bulunuyor.


Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram, Türkiye’nin mimarlık, kültür ve sanat ortamına ilişkin yeni düşünsel gerilim alanları yaratan, disiplinlerarası bir bakış açısı sunan, yeni sorular, sorunsallar, araştırma alanları öneren, çok tartışılacak bir kitap

 
2. Hamur, karton, 532 sayfa, 2018
ISBN: 97862573708130 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.