Boşlukta Büyüyen - Işık Kitabevi
Logo

  • Star Wars - İmparator
    Donald F. Glut
    İnkılâp Kitabevi

    Luke Skywalker’ın maceraları, Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesiyle bitmedi.

  • Zona
    Geoff Dyer
    Everest Yayınları

    (Bir Odaya Yapılan Bir Yolculuk Üzerine Bir Film Üzerine Bir Kitap)

  • Kukla Oyunları Ve Dramatizasyonlar
    Nezihe Öztürk
    Morpa Kültür Yayınları

    Bu kitaptaki kukla oyunları, 3 - 6 yaş gruplarındaki çocuklara yıllarca uyguladığım &ccedi... 

Türler » Edebiyat » Öykü » Boşlukta Büyüyen

Boşlukta Büyüyen


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Eylem Ata Güleç / Nota Bene Yayınları
Tür: Öykü

Genç Öykücü Eylem Ata Güleç NotaBene’de Okuruyla Buluşuyor!
Boşlukta Büyüyen…
Boşlukta Büyüyen, yazarın heybesinde ağır ağır biriken öykülerden oluşuyor. Söylenecek sözün çokluğundan ziyade dertten anlayan bir kitap. Eylem Ata Güleç, öykü severlerin adına edebiyat dergilerinden aşina oldukları bir yazar. Kitapta yer alan öykülerin yüzü, yaşadığı coğrafyaya dönük. Her öykü okuyucunun zihninde çitilendikçe sertleşen yeni bir leke gibi kalıyor. Öyle ki, kimi zaman Sur’da yıkıntılar arasında kalan bir bacak görüyor, kimi zaman kimselere söylenemeyen ama hep aklın bir köşesinde duran sözler duyuyoruz. Öyküleri, araya hiçbir mesafe koymayan içeriden bir ses anlatıyor. Eril dille bağını koparmış naif bir üslup can veriyor öykülere. Metinler arasındaki dikiş izleri, öyküler okuruyla buluştukça belirginleşiyor.
Eylem Ata Güleç, birike çözüle, derlene dağıla ama yaşadığı coğrafyaya benzer mütevazi bir cesurlukla dökmüş öykü dağının eteğine sözcüklerini. Bir ateş yanıyor öykülerinde. Alevlerin kızılı kimi zaman yüzünüzde oynaşıyor, kimi zaman sıcağını hissediyorsunuz alnınızda. Ama yok, ateşi anlatmıyor Eylem Ata Güleç. Ateşi zaten metnin bir köşesinde yakmış, sıcağını, harını duyun diye. Onun anlattığı başka bir şey. Ateşin gölgesinde, kıyısında, ta içinde harlanan, küllenen, soğuyan yaşamları anlatıyor o. Ateşin kıyısında yazıp da ateşi anlatmamak, ama onu hissettirmek, metnin baş köşesine buyur edip de ondan bahsetmemek ustalık işi. Eylem Ata Güleç ilk kitabında bu ustalığı gösteren ender yazarlardan biri olarak çıkıyor okurun karşısına.
Boşlukta Büyüyen, kazındıkça içe gömülen öykülerden oluşuyor. Kor içinde çırpınırken birlikte olmanın, yalnız olmanın, ölümlerin ve yaşıyor olmanın çetelesini, hesabını tutarak. Mahcup değil, cesur bir yaşam çağrısını da ihmal etmeyerek. Çocukların ellerindeki oyuncakların yüzü suyu hürmetine, dağıtıyor mürekkebi. Boşlukta büyüyen, boşlukta kendini var eden hayata inanarak. Hala…

 
2. Hamur, karton, 96 sayfa, 2016
ISBN: 9786059679671 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...