İzlenimcilik Nasıl Okunur - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Sanat » İzlenimcilik Nasıl Okunur

İzlenimcilik Nasıl Okunur


 

729.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
James H. Rubin / Hayalperest Yayınevi
Tür: Sanat

İzlenimcilik Nasıl Okunur, sanatı sonsuza dek değiştiren ve Monet, Renoir, Degas, Seurat, Cassatt gibi birçok ressamın tanınmasına neden olan on dokuzuncu yüzyıl akımına ilişkin yeni, özgün bir inceleme.
James Rubin, bu kitabı sanatçılar üzerinden ya da kronolojik olarak değil; şehir manzaraları ve yaşamı, iç mekan ve natürmortlar, aile ve arkadaşlar gibi farklı ortak temalara göre oluşturuyor. Böylece okurları İzlenimci akımla ilgili eleştirel ve analitik düşünmeye sevk edecek araçları sağlamış oluyor. Sanatçıları, modern temaları ele almaya, özgünlüğe ve bağlılıkla çalışmaya iten ortak hareketi (momentum) yeni bir anlayışla incelemeyi öneriyor. Bellibaşlı eserleri karşılaştırarak iyi bir resim okuması yapan Rubin, canlı renklerle yapılmış etkileyici resimleri seçerek dönemin geniş görsel kültürü, İzlenimci sanatçılar ve bu sanatçıların kendi kariyerleri arasında bağlar kuruyor; İzlenimcilik tarihini, tümüyle yeni bir biçimde ele alıyor.
JAMES H.RUBIN, on beş yıl boyunca bölüm başkanlığını yaptığı Stony Brook New York State Üniversitesi’nde sanat tarihi profesörüdür.

 
1. Hamur, karton, 407 sayfa, 2015
ISBN: 9786058401860 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...