Örgütsel Gelişme (Kuram ve Uygulama) - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Ekonomi » İş Hayatı » Örgütsel Gelişme (Kuram ve Uygulama)

Örgütsel Gelişme (Kuram ve Uygulama)


 

215.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ali Balcı / Pegem Akademi Yayınları
Tür: İş Hayatı

Hayatımızın en değişmez gerçeği, değişmenin kendisidir. Bu yargı, örgütler için de doğrudur. Pek tabiidir ki değişmenin olumlu yönde olması istenir ve beklenir. Bunun için de değişmenin tesadüflere bırakılmayarak planlanması, sağlıklı şekilde yönetilmesi gereklidir. Planlı olan planlı değişmeye örgütsel gelişme adı verilmektedir. Örgütte verimliliği düşürmeden iş yaşamı niteliğinin (işin, toplam olarak örgütün, çalışanların katılma, yaratma ve önemsenme, sorumluluk alma duygularını yaşamalarını sağlaması) yükseltilmesi çabaları örgütsel gelişme disiplininin uğraşı alanını oluşturmaktadır.

Örgütsel gelişme, çağa damgasını vuran inanılmaz değişmelere bir yanıt teşkil ettiğinden çok önemlidir. Teknolojik, iletişimsel, politik, bilimsel ve kurumsal boyutlardaki devrim niteliğindeki değişmelere örgütlerin uyumunda örgütsel gelişme temel bir araç durumundadır.

Örgütsel gelişme etkili ve sağlıklı bir örgüte ulaşma çabaları bütünüdür. Örgütsel gelişme, örgütteki birey, grup ve toplam örgüte ilişkin sorunların saptanarak sosyal bilimler birikiminin sağladığı ilgili aracılarla (intervention) çözüme kavuşturulmasını uğraşı edinmiştir. Örgütsel gelişme bir alanda örgütsel sağaltım uğraşıları disiplini durumundadır.

 
2. Hamur, karton, 276 sayfa, 2000
ISBN: 975-6802-12-x 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...