Küçük Adımlar - 8 Kitap Takım - Gelişimsel Geriliği Olan Çocuklara Yönelik Erken Eğitim Programı - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Aile » Çocuk Gelişimi » Küçük Adımlar - 8 Kitap Takım - Gelişimsel Geriliği Olan Çocuklara Yönelik Erken Eğitim Programı

Küçük Adımlar - 8 Kitap Takım - Gelişimsel Geriliği Olan Çocuklara Yönelik Erken Eğitim Programı


 

950.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Moira Pieterse / Daktylos Yayınevi
Tür: Çocuk Gelişimi

Küçük Adımlar Erken Eğitim Seti

Küçük Adımlar Erken Eğitim Seti (8 Kitap Takım)

 

*Küçük Adımlar, gelişimsel geriliği olan çocuklara yönelik sekiz ciltlik bir erken eğitim programıdır. Bu program Avustralya’da Macquarie Üniversitesi’nde geliştirilmiş ve Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü öğretim üyeleri tarafından Türkçe’ye uyarlanmıştır. Küçük Adımlar Programı 0-4 yaş arasında normal gelişim sürecinde edinilen becerileri kapsamaktadır. Dolayısıyla gelişimsel geriliğin düzeyine ve özelliklerine bağlı olarak, bu dönemdeki ya da daha büyük yaşlardaki çocuklarda kullanılabilmektedir.

Küçük Adımlar Programı anne-babaların kullanımı için hazırlanmıştır ancak öğretmenler, terapistler tarafından da yaygın olarak kullanılmaktadır.Yalnızca öğretim programı açısından değil, aynı zamanda “ne, nasıl öğretilmeli?” yaklaşımı açısından da kapsamlıdır.

Küçük Adımlar’ın Kapsamı

1. Kitap: Küçük Adımlara Giriş
Küçük Adımlar'ın temellerini anlatmakta ve programı kullanma ortamında çocuğunuzun bu amaçlara ulaşmasına nasıl yardımcı olacağınızı açıklamaktadır.

2. Kitap: Çocuğunuzun Programı
Çocuğunuz için nasıl amaç saptayacağınızı ve ev ortamında çocuğunuzun bu amaçlara ulaşmasına nasıl yardımcı olacağınızı açıklamaktadır.

3. Kitap: İletişim Becerileri
Konuşma öncesi ve konuşma düzeylerinde dil edinimini içermektedir. Dil, toplumsal etkileşim bağlamında ele alınmakta ve dil becerileri oyunla ve günlük etkinliklerle öğrenilmektedir.

4. Kitap: Büyük Kas Becerileri
Vücudun büyük kaslarını içeren becerilerini anlatmaktadır. Bunların çocuğun oturmasını, emeklemesini, yürümesini, tırmanmasını, topu tutmasını vb. sağlayan becerilerdir. Bu kitap, engelli küçük çocuklarla deneyimi olan fizyoterapistlerce hazırlanmıştır.

5. Kitap: Küçük Kas Becerileri
Küçük Kas Becerileri, ellerin ve gözlerin küçük kaslarını kullanan becerilerdir. Bebeğin annesinin parmağını ilk tutuşundan çizim yapma ve kesme gibi karmaşık becerilere kadar pek çok beceriyi içermektedir. Ayrıca bu kitapta, problem çözme becerilerinin, renk, şekil ve büyüklük gibi kavramların edinimi de ele alınmaktadır.

6. Kitap: Alıcı Dil Becerileri
Başkalarının dilini anlama becerilerine, alıcı dil becerileri denmektedir. Bu beceriler, başkalarının ne dediğine dikkati yöneltmeyi, talimatları izlemeyi ve hepsinden önemlisi, dili kullanma becerilerinin gerçekleşmesini sağlar.

7. Kitap: Kişisel ve Toplumsal Beceriler
Çocukların başkalarıyla ilişkide bulunmalarını, oynamalarını ve yemek yeme, tuvalet becerileri, giyinme, hijyen becerileri gibi becerilerde bağımsızlık kazanmalarını sağlayan beceriler ele alınmaktadır.

8. Kitap: Gelişim Becerileri Envanteri
GBE, Küçük Adımlar'ın parçalarını bütünleştirmektedir. Çocuğu değerlendirmek ve amaç hazırlamaya rehberlik etmek için kullanılan kontrol listesinden oluşmaktadır.
 

 
2. Hamur, karton, 720 sayfa, 2010
ISBN: 9786055968090 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.