Luçerna'nın Kuğuları - Işık Kitabevi
Logo

  • O Öyle Olmadı
    Ercan Y Yılmaz
    İthaki Yayınları

    O Öyle Olmadı

    "Hikâyesi uzun olan, cümleleri kısa tutar."

    Zihin bir... 

Türler » Edebiyat » Roman » Luçerna'nın Kuğuları

Luçerna'nın Kuğuları


 

20.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mehmet Coral / Doğan Kitapçılık
Tür: Roman

Hayat garip bir zehir…

Iara, üstün yetenekli bir müzisyendir. Çocukluğunda yaşadığı korkunç bir olay sonrasında hayatı mahvolmuştur. İnsanlardan, özellikle de erkeklerden kaçar. Rota, dünyada artık örneği kalmamış son kastratodur. Babasının müzik tutkusu nedeniyle çocukluğu çalınmıştır. Bir emsali daha olmayan meleksi sesiyle efsaneleşir. Ancak, o da bir hayat kaçkınıdır. Tek isteği, bir an önce Ode to Delirium (Deliliğe Övgü) adını verdiği eserini tamamlamaktır. En büyük tutkusu, yaşamı hızla kat edip, sonsuzluğun öte yanına ulaşmaktır. Kader, bu iki aykırı insanı, kastrato ile kastrettayı, kuğular ve ışıklar kenti Luçerna’da (Luzern) yakalar. Ülkesinde aradığı esini bulamayan Türk yazar Toprak’a da istemeden bir parçası haline geldiği bu dramayı romanlaştırmak kalır.
“Aslında düşlerimiz ortaktır, değil mi? Tanrı, ruhunun bir parçası olarak yarattığı insan üzerinden kurar fantezilerini. Bu yüzden rüyalarımızın kurgusu anonimdir. Bize ait değillerdir. Uyuyan belleğimizin içinden akar ve sonsuzluk denizinde Tanrı parçacıklarıyla çarpışırlar.”

Yazar Hakkında
Mehmet Coral 1947 yılında İzmir’de doğdu. Amsterdam Üniversitesi ve Lahey Uluslararası Akademisi’nde ekonomi mastırı yaptı. 1999’da ülkemizi temsilen Balkan Halkları Edebiyat Ödülü Balkanika’ya katıldığında, ödül komitesi yazarın tüm eserlerinin Balkan dillerine çevrilmesini kararlaştırdı. Kitapları İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Yunancaya çevrilen yazarın uçmak dışındaki en büyük tutkusu da İstanbul’un geçmiş yaşamı hakkında yaptığı araştırmalardır. Kitaplarının temelini de genellikle bu tarihi araştırmalar oluşturur.
Sonsuz Meltem, Uçarken, Bizans’ta Kayıp Zaman, İzmir, Paslı Güneş, Konstantiniye’nin Yitik Günceleri, Tımarhane Adası, Meryem Planı, Işıkla Yazılsın Sonsuza Adım, Ateşin Gelini, Zamanın Kızı, Alaçatı’da Aşk, Allah Benim, Hümeyra’nın Anıları, Ben, El Fakir-ül-Hakir Sinan, Başka Bir İstanbul’un Anıları, Küçük Prens adlı kitapları Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.

 
2. Hamur, karton, 128 sayfa, 2016
ISBN: 9786050933871 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...