Çizgilerle Ateistin El Kitabı - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Felsefe-Düşünce » Çizgilerle Ateistin El Kitabı

Çizgilerle Ateistin El Kitabı


 

90.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Rius / Yordam Kitap
Tür: Felsefe-Düşünce

Çizgilerle Lenin, Çizgilerle Felsefe ve Çizgilerle Kapitalizmin Korkunç Tarihi kitaplarına yeni bir Rius kitabı daha ekliyor. Meksikalı Marksist çizer Rius (Eduardo Humberto del Río García) Çizgilerle Ateistin El Kitabı'nda dinlerin, özelde de Hıristiyanlığın tarihini anlatıyor. Bütün dinlerin egemen sınıflar tarafından nasıl kullanıldığını, insanları bazı şeylere inandırmanın sömürü düzeninin "bekasını" nasıl sağladığını örneklerle ve tarihsel referanslarla gösteriyor.

Bir çocuk naifliğinde çizgi ve metinlerle, ama teorinin bilge damarlarından beslenmiş olarak hazırlanmış kitap tarihsel ve teolojik belgelere rağmen gözden kaçırılmaya çalışılan, bu yüzden de pek bilinmeyen "Gerilla İsa" figürüne özel bir vurgu yapıyor. "Aziz Kilise"nin Romalılara karşı isyan etmiş bir halk önderinden nasıl olup da bir "kurulu düzene teslimiyet" ikonu yarattığını gösteriyor.

Marksizm ve ateizm arasındaki ilişkiler sıkça tartışılan başlıklardan biri. Rius'un kitabı ateizmi Marksizmin ayrılmaz parçası olarak görmeyi tercih ediyor.

 
156 sayfa, 2015
ISBN: 9786051720906 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...