Çözümlü Lineer Cebir Alıştırmaları (Mühendislik ve İstatistik Bölümleri için) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Matematik-İstatistik » Çözümlü Lineer Cebir Alıştırmaları (Mühendislik ve İstatistik Bölümleri için)

Çözümlü Lineer Cebir Alıştırmaları (Mühendislik ve İstatistik Bölümleri için)


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Arif Sabuncuoğlu / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Matematik-İstatistik

Bu kitap, yazarın "Mühendisler ve İstatistikçiler için Lineer Cebir" adlı kitabındaki alıştırmaların çözümlerini kapsamaktadır. Üniversitelerin mühendislik ve İstatistik bölümlerinde birinci (veya ikinci) sınıfta okutulmakta olan "Lineer Cebir" derslerinde öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Matematikte bir konunun yeterince algılanabilmesi için o konunun okunup geçilmesi yeterli olmamaktadır. O konuyla ilgili olarak çok sayıda problemin çözülmesi gerekmektedir. Lineer Cebir derslerindeki bazı kavramlar öğrencinin karşısına ilk kez çıkmaktadır. Bundan dolayı bir öğrencinin bir konuyu okuduktan (veya dinledikten) sonra bu konuyla ilgili problemleri çözebilmesi zor olmaktadır. Zaman zaman da çözümlü problemleri okudukça konu daha iyi anlaşılabilmektedir. Bu yüzden ders kitabındaki problemlerin tümünün çözümü bu kitaba konulmuştur. Problemler kolaydan zora doğru sıralanmış, soyut problemler sonlara konulmuştur. Matematik dalındaki öğrenciler, ileri sınıflardaki derslerde mühendislik ve istatistik dallarındaki öğrencilere göre daha çok Lineer Cebir bilgisine ihtiyaç duymaktadır. Onun için bu kitaba, matematikçiler için hazırlanan lineer cebir kitaplarındaki bazı konular alınmamıştır. Kitaba alınan problemler bu alandaki çok özel problemlerden çok, öğrencilerin kolayca anlayabilecekleri, öğrencilere Lineer Cebir dersini sevdirecek ve ileri sınıflarda okuyacakları derslere temel oluşturacak lineer cebir bilgilerini daha iyi kavratacak ve pekiştirecek türde sorulardır. Problemlerin sonuçları ve bu sonuçları elde ederken yapılması gereken işlemler okuyucu yormayacak biçimde seçilmiştir.

 
306 sayfa, 2012
ISBN: 9786051333052 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.