Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - Işık Kitabevi
Logo

  • Bazen de Böyle
    İlke Susuzlu
    Tilki Kitap

    "Aynı kitabın aynı sayfasının aynı satırında çakılıp kalmıştı; aynı cümle için... 

  • Küresel Tarihçe 1945-79
    Oktar Türel
    Yordam Kitap

    İktisat biliminin ve toplumcu düşüncenin üretken kalemlerinden ODTÜ İktisat B... 

Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi


 

145.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
İsmail Özçelik, Nuri Yılmaz / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Türkiye Tarihi

Yakın tarihimizin öğretilmesinin, millî bilinci uyandıracak ve ayakta tutacak çalışmalar arasında önemli bir yeri bulunmaktadır. Türk tarihinin önemli bir bölümünü oluşturan modernleşme gayretleri ile ilgili konuları bilmek, bu döneme nereden ve nasıl gelindiğini anlamak, günümüzü kavramak açısından gereklidir.

XX. yüzyılın ilk yarısında Türk milleti verdiği mücadele ile işgalci devletleri ülkesinden kovduğu gibi, Mustafa Kemal'in önderliğinde, yeni bir toplum olma yolunda ileri ve önemli adımlar atmıştır. Bunun birinci safhası silahlı bir millî mücadeledir ki, bu mücadele, bütün imkânsızlıklara rağmen büyük bir gayret ve fedakârlıkla yürütülerek başarıya ulaştırılmıştır. Bu başarıda Türk milletinin bütün fertlerinin, Mustafa Kemal'in önderliğinde gayreti, alın teri ve kanı bulunmaktadır.

Bir lider olarak Atatürk'ü tanıyabilmek, O'nun sinesinden çıktığı Türk milletinin başarılarının kaynaklarını anlamak bakımından da gereklidir. Toplumların dünü, bugünü ve yarını, birlikte bir bütün teşkil eder. Tarih bilinci, bu bütünün yardımıyla oluşur. Millet fertlerinin ve özellikle gençlerin millî bilinç sahibi olmaları, millî birlik ve beraberliğe ulaşmaları açısından son derece önemlidir.

Atatürkçülüğü öğrenmek, aynı zamanda milliyetçi bir çağdaşlaşma sisteminin anlamını kavrayabilmek demektir. Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşmayı sağlayabilmenin, ancak bilimin önderliğinde yapılacak çalışmalara bağlı olduğuna inanmış ve bu inancı geniş kitlelere duyurarak onların da benimsemelerini sağlamıştır.

Gençlerimiz, Atatürkçü düşünceden hareket ederek günümüz dünyası içinde Türk milletinin saygın ve ileri bir seviyeye ulaşması için gerekli gayreti göstereceklerdir. Bu temel bilincin oluşmasında, konu ile ilgili bilgileri gençlere kazandıracak bu eserin büyük önemi olacağı kanaatindeyiz.

 
352 sayfa
ISBN: 9786051330204 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.