Modern Bulgar Dili - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Eğitim » Dil Öğrenimi-Gramer » Modern Bulgar Dili

Modern Bulgar Dili


 

155.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Hayriye Süleymanoğlu Yenisoy , Erhan Süleymanoğlu / Hatiboğlu Yayıncılık
Tür: Dil Öğrenimi-Gramer

MODERN BULGAR DİLİ adlı ders kitabı üniversite öğrencilerinin Bulgarcayı bir yabancı dil olarak öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.
Pratik yönüne ağırlık verilmiş bu kitap şu bölümlerden oluşmaktadır: GİRİŞ, GRAMER, METİNLER, İLÂVELER. 
GİRİŞ bölümünde Bulgarcanın Slav dilleri arasındaki yeri, bu dilin oluşması, Bulgar dilinin gelişme sürecindeki başlıca evreler, Bulgarların kullandığı alfabeler gibi konular kısaca ele alındı.
GRAMER bölümünde iki alt bölüm vardır: A. BULGARCANIN GRAMERİ HAKKINDA TEMEL BİLGİLER, B. ALIŞTIRMALAR. Birinci alt bölümde Bulgarcanın fonetik sistemi, sözcük yapma yolları, gramer kategorileri ve cümle yapısına ilişkin bilgiler bulunuyor. Bu alt bölümün içeriğini oluşturan konuların bazıları Türkçenin grameri ile karşılaştırmalı olarak işlenmiş, Bulgarca ve Türkçedeki benzer ve farklı ses olayları, gramer özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. B. ALIŞTIRMALAR adı verilen ikinci alt bölümde de edinilmiş bilgilerin uygulanmasını sağlayacak örnekler ve her gramer dersine ait uygun metinler bulunmaktadır.
METİNLER bölümünde örnek soru-cevaplar, diyaloglar, anlatıma elverişli konular sıralanarak, bundan sonraki sayfalarda tarih ve coğrafyaya ilişkin kısa yazılar, Bulgar dilin başka dillerle (özellikle Türk dili ile) etkileşimine ait yazılar ve Bulgar edebiyatından seçmeler yer alıyor.
İLÂVELER bölümünde Bulgarcadaki fiilin çekim sistemi, bazı fiillerin çekimindeki özellikler gösterildi ve her fiilin çekimlenmiş şekillerinin karşısında Türkçe çevirisi verildi. Sonunda da Bulgarcada Daha Sık Kullanılan Kısaltmalar, Gramer Terimleri, Bulgarcada ve Türkçede Paralel Deyimler listeleri bulunuyor.
Sunulan ders kitabı üniversite öğrencilerine, Bulgar dili hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere, Bulgar kültürüne ilgi gösterenlere yararlı olursa, hazırlayanları için bu, bir mutluluk kaynağı olacaktır.

 
300 sayfa, 2014
ISBN: 9789758322718 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.