Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar 2 (Devlet - Hukuk - Özgürlük - Hümanizm) - Işık Kitabevi
Logo

  • Barnabas İncili
    Aziz Barnabas
    Dorlion Yayınevi

    Barnabas İncili apokrif bir İncil'dir, bu da İsa'nın hayatının, İncil içerisinde sunulan r... 

Türler » Siyaset » Siyaset Bilimi » Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar 2 (Devlet - Hukuk - Özgürlük - Hümanizm)

Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar 2 (Devlet - Hukuk - Özgürlük - Hümanizm)


 

170.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Hilal Onur İnce / Doğu Batı Yayınları
Tür: Siyaset Bilimi

Kitap iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde köklerinden kopmuş, aslından uzaklaşmış, toplumda yabancılaşmış mutsuz ve huzursuz insanın, toplumda bu korku ve tehdit algısı içinde giderek sinen ve pasifize edilen bireyin en canlı ve etkili betimlemelerinden birini yapmış olan Jean-Paul Sartre'ın özgürlük problemine yaklaşımı temelinde bir girişle başlanmaktadır. "Özgürlük ve Hümanizm" adı altındaki bu bölümde, Leo Kofler tarafından kavramsallaştırılan bu iki kavramın yanısıra Isaah Berlin'in negatif özgürlük kavramı ve onun etrafında gelişen tartışmalar ile Gilles Deleuze'ün sivil toplum içerisinde silik konumdaki bireylerin edimsellik sorununa getirdiği tanımdan hareketle onun genel felsefi yaklaşımı ele alınmaktadır.

"Devlet ve Hukuk" başlıklı ikinci bölüm ise, Troçki ve enternasyonalizm sorunu ile başlamaktadır. Gene Rosa Luxemburg'un kısaca hayat hikâyesinin verildiği bir sonraki yazıda onun ulus-devlet, militarizm ve kapitalizm ilişkisini nasıl tanımladığı üzerinde durulduktan sonra Nicos Poulantzas'ın kapitalizm-faşizm-diktatörlük arasında kurmuş olduğu ilişkinin yanında faşizmi oluşturan koşullar ve yönetimdeki keyfîlik değerlendirilmektedir. Negri ve Hardt'ın "İmparatorluk", çokluk ve iktidar kavramlarını hangi bağlamda kullandıkları; Ronald Dworkin'in ilkeli yargılama anlayışı perspektifinde yargılama faaliyeti ve içtihat sorunu; Immanuel Wallerstein'ın dünya-sistemler kuramı temelinde devlet-merkezciliğin reddiyesi; Roger Griffin üzerinden modernizm-faşizm anlayışının eleştirisi; ve son olarak Andrew Feenberg'in teknoloji ve felsefe ilişkisi kitapta ele alınan diğer konular arasında...

Genel bir ataletle, "bireyin yaşama katılmadan yaşayan hareketsiz hali içinde", kökten bir depolitizasyonla siyasi davranış ve eylem kabiliyetini yitiren kitleler nezdinde hem siyasete dair düşünmenin imkânlarını araştırmak hem de sosyal ve siyasi düzenin yeniden şekillendirilmesi için alternatif görüşler oluşturmak üzere günümüzde siyasal söylemleriyle öne çıkan yazarların ve görüşlerinin ele alındığı "Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar"ın ikinci atölye çalışması bu kitaptaki çalışmalarla devam etmektedir.

 
472 sayfa, 2015
ISBN: 9786055063412 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.