Yaratık - Işık Kitabevi
Logo

  • Poetika
    Michel Jarrety
    Dost Kitabevi Yayınları

    Aristoteles'le birlikte doğduğu kabul edilen poetika, edebiyatın işleyişindeki temel yasaları ara... 

Türler » Edebiyat » Roman » Yaratık

Yaratık


 

420.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
John Fowles / Ayrıntı Yayınları
Tür: Roman

"Kitabı kaleme alışımdan birkaç yıl önce, yüzleri olmayan ve görünüşte belli bir gerekçeleri de bulunmayan küçük bir seyyah topluluğu, zihnimden öylesine geçip, bir olaya doğru yöneldiler. Besbelli ki geçmiş bir zaman söz konusuydu, çünkü atlara binmişlerdi ve ıssız bir görünüm içindeydiler; ancak bu son derece ham imgenin ötesinde bir şey yoktu."
Atlılar belli bir yere doğru asla ilerlemiyor, gökçizgisi boyunca atlarını sürüp durmakla yetiniyorlarmış. Derken bir gün atlılardan biri bir çehre kazanmış. Fowles'un eline genç bir kadının suluboya bir resmi geçmiş. Üzerine İtalyanca 16 Temmuz 1683 notu düşülmüş bir resim. Kadının gözlerindeki, ölüme karşın varolma isteği, zihnini işgal etmiş. Ve nihayet, "Yaratık / A Maggot" çıkmış ortaya. Kendi kendini kitaba döken nedensiz ve ısrarlı bir imge, belki de.

John Fowles, "Fransız Teğmenin Karısı"nda olduğu gibi, gene bir esrar seriyor ortaya. Üstelik burada, virtüözlük düzeyindeki tekniği ile, çok daha cesurca bir yapısal deneye girişmiş. Fowles'un gözükara imgelemi, ikibuçuk yüzyılı tarıyor.

 
3. Hamur, karton, 491 sayfa, 2000
ISBN: 975-539-277-7 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...