Okul Öncesi Eğitime Giriş - Işık Kitabevi
Logo

  • Gece ile Sabah Arasında
    Halil Cibran
    Kapı Yayınları

    Geçtiğimiz yüzyılın en önemli şairlerinden biri olan Halil Cibran'ın büt&uu... 

  • Bizansın Sonu
    Jonathan Harris
    Alfa Yayıncılık

    Bir zamanların kudretli Bizans İmparatorluğu 1400’lü yılların ba... 

Türler » Akademik » Eğitim » Okul Öncesi Eğitime Giriş

Okul Öncesi Eğitime Giriş


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Rengin Zembat / Hedefcs Yayınları
Tür: Eğitim

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, çocuğun doğduğu andan itibaren eği¬tim alması, onun bütünsel gelişimini tamamlayabilmesini, gereksinimlerinin doğru zamanda ve doğru şekilde karşılanmasını sağlamaktadır. Ülkemizde O-3 yaş çocuklarının eğitimi çoğunlukla ailelerin sorumluluğuna bırakılmıştır. Üç-altı yaş çocuklarının eğitimini ise Milli Eğitim Bakanlığı üstlenmiş, okullaşma oranını artırarak ve farklı programlar uygulayarak çocuk nüfusunun büyük bir çoğunluğuna ulaşmaya çalışmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı okullaşma oranını hızla artırırken ihtiyaç duyulan okul öncesi öğretmenini yetiştirmek de giderek önem kazanmıştır. Bu durum hem alanında bilgili hem de yeterli sayıda öğretmen ihtiyacına işaret etmektedir. Üniversitelerin lisans programında yetişen okul öncesi öğretmen adayları için ilk yılın birinci döneminde okul öncesi dönemin özelliklerini, okul öncesi öğretmenliğinin tanıtımını, dört yıl boyunca okuyacakları derslerin ve uygulamaların kısa tanımlarını içeren “Okul Öncesi Eğitime Giriş” dersi bulunmaktadır.

Alanda birçok Okul Öncesi Eğitime Giriş kitabı bulunmaktadır. Her kitap büyük özverilerle hazırlanmış, kapsamlı kitaplardır. Bu kitapta konulara daha geniş bir açıdan bakarak, konuları çeşitlendirerek ele almayı amaçladık. Kitabın hem öğrencilere bir ders kitabı hem de alanda çalışanlara bir rehber olacağı görüşündeyim.
Bu kitabın temel amacı; öğretmen adaylarımızın okul öncesi öğretmenliği ile ilgili ilk deneyimlerini kazanacakları “Okul Öncesi Eğitime Giriş” dersinde temel bilgi ve becerilerini daha üst düzeye çıkartmaktır. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır. Kitap da, okul öncesi eğitimin temel amacı, önemi ilkeleri, Dün¬ya’da ve Türkiye’de okul öncesi eğitim, okul öncesi dönemde temel ihtiyaçlar ve temel alışkanlıkların kazandırılması, okul öncesi dönemde gelişim, yaratıcılık, Türkiye’de okul öncesi eğitim programları, okul öncesi dönemde modeller, okul öncesi eğitim ortamları, çocuk hakları, medya ve teknoloji ve okul öncesi aile ve aile katılımı konuları detaylı olarak ele alınmıştır.

 
320 sayfa, 2014
ISBN: 978-605-64295-2-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.