Beyaz Yakalı Eşcinseller (İşyerinde Cinsel Yönelim Ayrımcılığı ve Mücadele Stratejileri) - Işık Kitabevi
Logo

  • Masal Masal İçinde
    Ahmet Ümit
    Everest Yayınları

    Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, cinler cirit oynar iken eski hamam i&... 

Türler » Genel Konular » İnceleme-Araştırma » Beyaz Yakalı Eşcinseller (İşyerinde Cinsel Yönelim Ayrımcılığı ve Mücadele Stratejileri)

Beyaz Yakalı Eşcinseller (İşyerinde Cinsel Yönelim Ayrımcılığı ve Mücadele Stratejileri)


 

170.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Aysun Öner / İletişim Yayınları
Tür: İnceleme-Araştırma

"Heteroseksüel gibi davranmaya çalışıyorum ve derslerde, profesörlerle ve öğrencilerle konuşurken tok bir sesle konuşuyorum." "Ben bir yere yaslanmam, ben yaslansam ibne olurum, Şevket Bey aynı şekilde dursa sorun olmaz, Şevket Bey'le konuşurken ben kollarımı çapraz şekilde göğsümde kavuşturup, dik durarak konuşurum. Çünkü yaftam hazır". "Ben mesela küpe takmayı çok severim, ancak çoğu ortamda takamam, çıkartırım. Heteroseksüellerin gözünde en büyük gey simgesidir böyle küpe takmak." Beyaz yakalı işler, yani tahsil gerektiren vasıflı meslekler, eşcinsellerin görece az önyargıyla karşılaşacakları, görece "hoş görülecekleri", görece rahat edecekleri ortamlar olabilir mi? Aysun Öner'in çalışması, bu iyimser beklentinin de bir önyargı olduğunu ortaya koyuyor! Eşcinseller, beyaz yakalı meslek alanlarında ayrımcılıkla karşılaşıyor, yıldırılıyor, cinsiyet yönelimlerini saklamak zorunda kalıyorlar.

Kitap, bu ayrımcılığın kaba ve "incelmiş" yöntemlerini görmemizi sağlıyor. Beyaz yakalı eşcinseller, bu ayrımcılıkla baş etmek için türlü stratejiler geliştirmek zorunda kalıyorlar; bir sevgili "uydurmaya" varana dek… Ayrımcılığın nasıl derinlere nüfuz ettiğine dair uyarıcı bir çalışma. 

 
237 sayfa, 2015
ISBN: 9789750517037 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...