Bankacılıkta Risk Yönetimi - Risk Matrisi Uygulaması - Işık Kitabevi
Logo

  • Sessizlik
    Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
    Omega Yayınları

    Yalnızca sessizliği bilenler nihai hakikate yaklaşabilir. Kimse kimseye hakikati getirmemiştir ve... 

  • İnternette Eğitim Siteleri
    Ali Kısakürek
    Anı Yayıncılık

    İnternetteki gelişmeler öğrencilerin ulaşabilecekleri kaynaklara öğretmenlerin ç... 

  • Annemin Saklı Defteri
    Büşra Küçük
    Pika Yayınevi

    Satürn, Güneş, Mars, Venüs… Anahtarlıklar, kolyeler, boş evler, tamamlanmam... 

Türler » Akademik » İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe » Bankacılıkta Risk Yönetimi - Risk Matrisi Uygulaması

Bankacılıkta Risk Yönetimi - Risk Matrisi Uygulaması


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ahmet Yarız / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe

Geleneksel toplumda tehlike, tehdit ve kayıp ile tanımlanan riskin anlamı, modern toplumda fırsat ve getiri potansiyelini de içerecek şekilde genişlemiş, riskten uzaklaşma ve riskten kaçınmanın egemen olduğu anlayış ise yerini riskin kontrol edilebilirliğine ve riskin yönetilebilirliğine bırakmıştır. Riskin yönetiminde, genellikle risklerin münferiden yönetimine yönelik teknikler kullanılırken, II. Dünya Savaşı'ndan sonra askeri güvenlik alanında ilk kez kullanılan ve bugün uzay teknolojisi, havacılık, güvenlik, büyük ölçekli inşaat projeleri, sağlık, finans ve bankacılık başta olmak üzere birçok sektörde yaygın uygulanan risk matrisi ise riskleri ve risk yönetim tekniklerini bir sistem anlayışıyla ele almaktadır.


Kitap beş bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde; risk tanımları, risk çeşitleri, risk kaynakları, risk teorisi, risk analizi, risk yönetimi ihtiyacı, risk yönetimi, risk yönetiminin gelişimi, risk yönetim süreci, risk yönetim teknikleri, matris ve risk matrisi ele alınmaktadır. İkinci bölümde; bankacılık sektöründe risk yönetiminin gelişimi, risk yönetimini etkileyen faktörler, risk yönetim otoriteleri, bankaların maruz kaldığı riskler, yönetim teknikleri ve risk matrisi ayrıntılı bir şekilde tartışılmaktadır. Üçüncü bölümde; Türk bankacılık sektörünün risk analizi 2001 yılından başlayan bir zaman diliminde gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde yaşanan 2001 krizi sürecinde sistem dışına çıkarılan bankalardaki bankacılık riskleri ise sistematik bir anlayışla bu bölümde ele alınmaktadır. Dördüncü bölümde bir banka örneğinde risk yönetimi uygulama örneklerine yer verilmektedir. Beşinci bölümde ise kitabın adı ile uyumlu olarak bankacılık sektöründe risk matrisi tasarımı ve oluşturma süreci ayrıntılı ele alınmakta, risk matrisi uygulamasıyla bir sistem anlayışı içinde risk yönetim sistemlerinin bankalar ve dolayısıyla ülke ekonomileri açısından artan önemine de vurgu yapılmaktadır. Bu bölümün literatüre önemli bir katkı sağladığı düşünülmektedir.


Kitabın; risk, risk analizi, risk yönetimi, risk yönetim teknikleri ve risk yönetim sistemlerine ilgi duyan ve bu alanda çalışma yapan akademisyenler ile başta bankacılık olmak üzere risk yönetimi alanında çalışanlar için önemli bir ihtiyacı gidereceği düşünülmektedir.

 
260 sayfa, 2012
ISBN: 9786051331850 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.