Davranışsal Nörofizyolojiye Giriş - Işık Kitabevi
Logo

  • Küçük Şeylerin Tanrısı
    Arundhati Roy
    Can Yayınları

    Arundhati Roy, İngiltere'nin en saygın edebiyat ödülü olan Booker Ödül&u... 

Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Davranışsal Nörofizyolojiye Giriş

Davranışsal Nörofizyolojiye Giriş


 

90.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Öget Öktem / Nobel Tıp
Tür: Tıp Bilimleri

 

Bu kitapçığı yazmayı ilk kez İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde ve Eğitim Fakültesinde Fizyolojik Psikoloji dersleri verdiğim yıllarda düşünmüştüm. Hattâ son sıralarda yazmaya başlamıştım da. Fakat 2000 yılında İstanbul Üniversitesinin o yıllardaki rektörü bu derslere son vermek için Fizyolojik Psikoloji’yi bu fakültelerin müfredat programlarından çıkarınca ben de kitabı yazmayı bıraktım.

Daha sonra Vakıf Üniversitelerinin Psikoloji lisans ve yüksek lisans programlarında Fizyoloji, Fizyolojik Psikoloji, Biyolojik Psikoloji, Bilişsel Nöropsikoloji dersleri vermeye başlayınca, bu kitapçığı yazmayı yeniden gündemime aldım.

Psikologların insan davranışlarıyla ilgilenenlerin, bu davranışlarımızın sinir sistemindeki alt yapısını bilmesi gerektiğine şiddetle inanıyorum. Bu kitapçığı onlar için yazdım. Fakat fizyoloji okuyan Tıp öğrencilerinin de sinir sisteminden kalkarak karmaşık insan davranışlarına doğru yola çıkmakla ilgilenebileceklerini düşünüyorum.

Bu kitapçığı okuyanlar arasından, bu alana merak sararak bu konularda kendini yetiştirmek isteyecek bir kişi bile çıksa kendimi mutlu ve görevini yapmış hissedeceğim.

 

 
1. Hamur, 68 sayfa, 4, 2020
ISBN: 9789754209693 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...