Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri - Işık Kitabevi
Logo

  • Matematiğin Kültürel Tarihi
    Zeki Tez
    Doruk Yayımcılık

    "Matematik"...
    Tek başına bir kelime olarak, ismini verdiği esrarengiz dünyayı olduk&cc... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri

Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri


 

140.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gürsen Topses, Nergüz Bulut Serin / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Psikoloji

Bu kitap; psikolojik danışma ve rehberlik disiplininin en önemli disiplin alanlarından biri sayılan psikolojik danışma ve ilke ve teknikleri üzerinde odaklaşmış bir çalışmadır. Kitap, terapötik düzeydeki psikolojik danışma alanının temel kavramlarının ayrıntılı açıklamalarının yanında, uygulama örneklerine kapsamlı ölçüde yer vermiştir. Özellikle psikolojik danışmanın temel terapötik işlevlerinden biri olarak kabul edilen ve danışanlarda iç görü ve farkındalık düzeyinin gelişmesinde birince derecede etken olan yansıtma (dönüt-geri bildirim-feed-back) teknikleriyle ilgili uygulama örnekleri, yazarların öncelikle lise ve üniversite ortamları içinde çeşitli canlı psikolojik danışma deneylerinden kaynak ve esin alarak oluşturulmuştur. 

Psikolojik danışma süreçlerinde "duygu odaklı müdahale" yaklaşımıyla ilgili bilgilerin ve örneklerin yanında, lise ve üniversite öğrencilerinin çeşitli psikolojik sorunları, psikolojik danışma süreçlerinin temel kavramları açısından inceleme ve araştırma konusu yapılmıştır. 

Kitabın son bölümlerinde varoluşçu, gestalt psikolojik danışma kuramlarının yanında, öncelikle bilişsel davranışçı kuramın teropötik teknikleri ile ilgili örnekler verilmiş, bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir. Okuyucuların ya da öğrencilerimizin etkin, uygulamalı katılımını sağlamak amacıyla, alıştırma örnekleri geliştirilmiştir. Çeşitli düzeyleri içeren yansıtma örnekleri, yansıtmaların mutlak ve kesin doğru olduğu yaklaşımının dışına çıkarak "geçerli olabilecek yansıtma" ya da "önerilebilecek yansıtma" kavramları kullanılmış, yansıtmaların daha yetkin olabileceği düşüncesi geliştirilerek, doğru ve geçerli yansıtmaların her zaman tartışmaya, geliştirilmeye açık olduğu ve her geçerli yansıtmanın her zaman daha yetkinleşmiş, daha gelişmiş düzeyi bulunabileceği anlayış ve bilincinde olmamız gerektiği vurgulanmıştır. 

Kitabın, öncelikle yansıtma tekniğinin kuramsal ve uygulama yönüyle, geleceğin psikolojik danışman adaylarına ve psikolojik danışma, rehberlik bölümü öğrencilerine uygulama becerisi ve bilgisi kazandıracağı inancını içtenlikle taşıyoruz.

 
144 sayfa, 2014
ISBN: 9786051338514 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.