Geç Kapitalizm - Işık Kitabevi
Logo

  • Koşucular
    Olga Tokarczuk
    Alabanda Yayınları

    Koşucular, kötülüklerin dünyanın içine işlediğine inanıyorlardı. İnsan... 

Türler » Siyaset » Geç Kapitalizm

Geç Kapitalizm


 

430.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Ernest Mandel / Versus Kitap Yayınları
Tür: Siyaset

Bu kitabı kavrayışının ihtişamından ve geleceğin araştırmacılarını bir çok alanda verimli bir sorgulamaya götürecek, anlamlı hipotezlerinden dolayı tavsiye ediyorum.
-Contemporary Sociology-

Geç Kapitalizm, Marx'ın Kapital'de geliştirdiği kapitalist üretim tarzının hareket yasalarının genel teorisini 20. yüzyıl kapitalizminin somut tarihine uygulayan ilk büyük Marksist sentezdir. Mandel, çözümlemesine kapitalist ekonomilerin nasıl incelenmesi gerektiğine dair Bauer, Grossman, Luxemburg ve Buharin'in yaklaşımlarının eleştirel bir değerlendirmesini de içeren bir tartışma ile başlıyor. Daha sonra yazar dünya pazarının yapısını ve artı-kârın çeşitli biçimlerini özetliyor. Yazar ayrıca Napoleon Savaşları'ndan bu yana kapitalist gelişmenin "uzun dalga"larının bir şemasını sunuyor.

Mandel son uzun dalganın Avrupa'da faşizmin zaferi ile başladığını ileri sürüyor ve bu dalganın 1970'lere gelindiğinde neden geri çekilmek zorunda olduğunu anlatıyor. Yazar, geç kapitalizm teriminin kapitalizmin niteliğinde bir değişim ima etmediğini ve Lenin'in emperyalizm çözümlemesini değiştirmediğini vurguluyor. Kitap geç kapitalizmde devlet ve ideoloji üzerine bölümler de içeriyor. 1972-75'te yayınlanmasından beri değerini yitirmeyen bu Marksist klasiği nihayet Türkçe okuyanlara sunmaktan gururluyuz.

 
2. Hamur, karton, 613 sayfa, 2014
ISBN: 9786055691905 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...