Endülüs Tarihi (Ortaçağ Avrupası'nda Bilim ve Medeniyetin Ulaştığı Zirve: Endülüs İslam Devleti) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Endülüs Tarihi (Ortaçağ Avrupası'nda Bilim ve Medeniyetin Ulaştığı Zirve: Endülüs İslam Devleti)

Endülüs Tarihi (Ortaçağ Avrupası'nda Bilim ve Medeniyetin Ulaştığı Zirve: Endülüs İslam Devleti)


 

220.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ziya Paşa / Selis Kitaplar
Tür: Tarih-İnceleme

 

Endülüs Devleti'nin kuruluşu, göz kamaştıran yükselişi ve hazin çöküşü dünya tarihinin önemli kırılma noktalarından biridir.

Gemileri yakan ve ardına bakmayan yiğitlerin kurduğu Endülüs Devleti, annesinden "Erkekler gibi savaşmadın, şimdi sana kadınlar gibi ağlamak yakışır!" sözlerini işiten sultanların elinde yok olmuştur.

Hüzünlü boyutu bir yana, bilim ve felsefe gibi insanlığın ortak mirası olan medeniyetin tüm unsurlarını karanlık Ortaçağ Avrupası'na taşıyan Endülüs Devleti, yakıla yıkıla tüketilemeyen eserleriyle tarihin orta yerinde durmaktadır.

Ziya Paşa, İslam ve Avrupa tarihçilerinden büyük bir titizlikle derleyip, akl-ı selim üzere kaleme aldığı bu önemli eserinde Endülüs'ü bütün yönleriyle sunarken; "O büyük kıtanın ahvali bile şark ahalisi arasında anlamsız bir efsane gibi bir müddet dillerde söylenip sonraları bütün bütün unutulmuştur" dediği Endülüs medeniyetinin envanterini çıkarmaktadır.

Okuyucularımızın Endülüs medeniyetiyle ilgili hayal dünyalarını daha canlı tutmak adına kitaba renkli ve lüks krokiler ilave edilmiştir.

Ondokuzuncu yüzyılda dört cilt halinde yayınlanan Endülüs Tarihi titiz bir çalışmanın sonunda tek cilt halinde toplanmıştır.

Geleceğin geçmişten alınan derslerle inşâ edileceğinin bilincinde olan Selis Kitaplar, kültür ve edebiyat dünyamızın değerli simalarından olan Ziya Paşa'nın bu çok önemli eserini siz değerli okuyucularımızın beğenisine sunuyor.

 

 
2. Hamur, karton, 664 sayfa, 2012
ISBN: 9789758724420 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...