Öpüşme Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine Hayatın Didiklenmemiş Yanlarına Dair Psikanalitik Denemeler - Işık Kitabevi
Logo

  • Sarıkamış - Beyaz Hüzün
    İsmail Bilgin
    Timaş Yayınları

    Bu kitap; okurları tarihin acılarla dolu bir sayfasına, 90 yıl önce bütün olanaksı... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Öpüşme Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine Hayatın Didiklenmemiş Yanlarına Dair Psikanalitik Denemeler

Öpüşme Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine Hayatın Didiklenmemiş Yanlarına Dair Psikanalitik Denemeler


 

145.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Adam Phillips / Ayrıntı Yayınları
Tür: Psikoloji

...Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine bizi, psikanaliz teorisinde ihmal edilmiş olan küçük küçük, ama son derece önemli konular hakkında ilginç sohbetlere davet eden denemelerden oluşan bir kitap. Endişe, risk, sükunet, gıdıklanma, osurma, öpüşme, yalnızlık, yaratıcılık ve suçluluk duygusu arasındaki ilişki; sıkılma, fobi-teori benzerliği; bir metin değil bir deneyim olarak rüya; inanç ve engeller gibi, herkesi ilgilendiren konularda çarpıcı saptamalarda bulunuyor Phillips. Mesela, "İnsanlar yaşamlarının, olasılıklardan en çok korktukları dönemlerinde aşık olurlar" diyor. "Bir şeyin ya da kimsenin ne olduğunu, onunla aramıza girenin ne olduğunu öğrenerek anlayabiliriz. Bilinç engellere dairdir," diye bir kesinlemede bulunup, psikanalitik terapinin amaçlarından birinin hastanın mücadele edecek daha tatminkar engeller bulmasını sağlamak olduğunu söylüyor.


Phillips şu soruyu soruyor bize: Kendimizle haddinden fazla alakadar olmakla kendimizi nelerden mahrum bırakıyoruz? Ona göre, her şeyi bilme saplantısı hem psikanaliz hem de hayat için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bizi, neleri içerdiğini kendimiz dahil kimsenin bilemeyebileceği bir yalnızlığa, Rilke'nin "meyvenin içindeki çekirdek" dediği verimli yalnızlığa davet eden bir kitap bu.

 
2. Hamur, karton, 153 sayfa, 2012
ISBN: 978-975-539-128-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.