Korkusuz (Taştan Et) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Korkusuz (Taştan Et)

Korkusuz (Taştan Et)


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Cornelia Funke / Arkadaş Yayınevi
Tür: Roman

Ayna, ancak kendi yansımasını göremeyenlere açılır.

Aynadünya, bazen dünyamızla büyük benzerlikler gösteren, bazen de akla kara kadar farklı; masalsı yaratıkların topraklarında gezindiği; hararetli güç savaşlarının yaşandığı; cüceler, elfler, periler, Goyllar, Heinzeller gibi türlü varlıklara ev sahipliği yapan büyülü bir dünya. İki dünyayı birbirine bağlayan kapı ise, John Korkusuz'un çalışma odasında duran aynadan başka bir şey değil.

Babasının onları terk edip gitmesinin ardından, Jakob aynayı ve ardındaki dünyayı keşfeder ve düzenli olarak diğer taraftaki Aynadünya'yı ziyaret etmeye başlar. Ama hiçbir şey göründüğü kadar kolay olmayacak, kardeşi Will'in de peşine düşüp diğer tarafa gelmesinden sonra olaylar çılgınca bir tempoyla ilerlemeye başlayacaktır.

Goyllar kardeşi Will'i yarayınca, Will'in cildi Aynadünyanın yer altında yaşayan ırklarından biri olan Goylların cildini saran taşla kaplanmaya başlar. Jakob bir yandan insanlar ve Goyllar arasında sürüp giden savaşa rağmen hayatta kalmayı başarmalı, bir yandan da kardeşi bedenini saran Goyl büyüsüne yenik düşmeden önce onu kurtarıp, ait olduğu dünyaya geri göndermelidir.

Korkusuz, Cornelia Funke'nin en çok önem verdiği projelerinden biri ve dizinin ikinci kitabı da bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasalarda yerini alacak.

Farklı ırklar ve bu ırkların birbirleriyle etkileşimleri, teknolojik olarak dünyamıza kıyasla geri olan yapısı, ayakları yere basan ve fantastik öğeleri bünyelerinde ve çevrelerinde barındırıyor olmalarına karşın gerçekçi bir şekilde betimlenmiş karakterler gibi öğeler sayesinde, Funke masalsı bir atmosferin hâkim olduğu bir dünya yaratıyor bizler için.

 
2. Hamur, karton, 335 sayfa, 2011
ISBN: 978-975-509-675-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.