Osmanlı ve Balkanlar (Bir Tarihyazımı Tartışması) - Işık Kitabevi
Logo

  • Yıldız Kaydırağı
    Çiğdem Gündeş
    Altın Kitaplar Yayınevi

    Düşlerimizi süslemez mi istediğimiz her şeye sahip olmak?
    Ne istesek şıp diye ger&... 

Türler » Tarih-İnceleme » Osmanlı ve Balkanlar (Bir Tarihyazımı Tartışması)

Osmanlı ve Balkanlar (Bir Tarihyazımı Tartışması)


 

305.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Fikret Adanır, Suraiya Faroqhi / İletişim Yayınları
Tür: Tarih-İnceleme

Fikret Adanır ve Suraiya Faroqhi'nin derlediği Osmanlı ve Balkanlar kitabı kendi alanlarında uzman on ayrı tarihçinin incelemelerinden oluşuyor. Her bir makale, farklı dillere dayalı arşivlere ve tarih yazımına bakarak Osmanlı tarihini ve Balkanların geçmişini irdeliyor. Tarih yazımı sorunsalı kadar, klişeler, süregelen ve tartışılmayan olguları yeniden düşünmeye sevk eden zihin açıcı yorumlar bunlar. Hepsinin ortak noktasını, milliyetçi ve tahrif edilmiş bir kronolojik tarihçiliğe karşı verilen bir mücadele belirliyor. Geçmişi yüceltmekten kaçınan, nostaljik değerlendirmelere kapılmayan ve bir altın çağ yaratmaya çalışmayan bir üslup birliğinden de söz edilebilir. Balkanların bitimsiz bir çatışma ekseninde değil aksine oldukça yakın tarihlerde ortaya çıkan çeşitli siyasi, dini ve ekonomik olumsallıklar tarafından şekillendirildiğini düşünüyorlar.


Chrıstoph K. Neumann, Klaus-Peter Matschke, Büşra Ersanlı, Herkül Milas, Johann Strauus, Antonina Zhelyazkova, Fikret Adanır, Géza Dávıd, Pál Fodor, Suraiya Faroqhi'nin katkılarıyla


Osmanlı ve Balkanlar, merkezileştirme, meşruiyet, iktidar paylaşımı, kimlik ve milliyetçiliğin biçimlenişine ağırlık veren araştırma bağlamıyla güçlü bir başvuru kitabı.

 
2. Hamur, karton, 496 sayfa, 2011
ISBN: 978-975-05-0953-7 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...