Arkeolojik Kazılar Bilimsel Çalışma mı? Toprak Hafriyatı mı? - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Arkeoloji » Arkeolojik Kazılar Bilimsel Çalışma mı? Toprak Hafriyatı mı?

Arkeolojik Kazılar Bilimsel Çalışma mı? Toprak Hafriyatı mı?


 

120.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Mehmet Özdoğan / Arkeoloji ve Sanat Yayınları
Tür: Arkeoloji

Yaşadığımız coğrafya, insanın dünyaya yayılmaya başladığı dönemden günümüze uygarlık tarihinin yoğun yerleşimlerine sahne olmuştur. Bu açıdan ülkemiz arkeolojisi ve kazılarının sonuçları yakın çevremizdeki dünya tarihine yön vermiş belli başlı uygarlıklarının gelişim süreçlerinin aydınlatılması ve arkeolojik bulgularının değerlendirilmesinde yadsınamaz bir önem taşımaktadır. Son yıllarda Türkiye arkeolojisi bilimsel açıdan önemli atılımlar gerçekleştirmiş, kazı ve araştırmaların sayısı kadar nitelikleri de önemli gelişmeler göstermiştir. Özellikle 10-15 yıldır yeni yetişen arkeoloji kuşağının her yönden başarılı projeleryürüttüğü gözlenmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'ın ilk basımını 2001'de gerçekleştirdiğimiz "Türk Arkeolojisinin Sorunları ve Koruma Politikaları" (2.baskısı 2008) 2006'da çıkan Arkeolojinin Politikası ve Politik Bir Araç Olarak Arkeoloji" adlı eserlerinden sonra aynı serinin üçüncüsü olarak yayımladığımız "Arkeolojik Kazılar Bilimsel Çalışma mı? Toprak Hafriyatı mı? adlı eseri günümüz Türkiye arkeolojisi açısından önemli saptamaları ve yeni yorumları içermektedir.

Prof. Özdoğan, giriş yazısında bilimsel alandaki olumlu gelişmelere karşın ülkemiz arkeolojisinde karşılaşılan dar boğazda bürokratik açıdan oluşan olumsuz çalışma ortamında; kazılar,bilimsel araştırmalar,kurumsal örgütlenme, kültürel miras ve toplum ilişkileri ile ilgili yaşanan sorunları ayrıntılı bir şekilde ele almakta ,çözüm önerilerini sunmaktadır.

Kitapta kazı ve kazı politikaları, Türk arkeolojisinin tarihi ve gelişimi, arkeolojinin ferlsefesi tanım ve yaklaşım konulu bölümlerde son beş yıl içinde bu alanlarda yazdığı önemli değerlendirmeleri, görüş ve düşünceleri yer almaktadır.

 
2. Hamur, karton, 255 sayfa, 2011
ISBN: 978-605-396-144-4 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.