Bir Devrimin Ruhu Begüm - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Tarihi Roman » Bir Devrimin Ruhu Begüm

Bir Devrimin Ruhu Begüm


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kenize Mourad / Everest Yayınları
Tür: Tarihi Roman

Saraydan Sürgüne'nin Yazarı Kenize Mourad'dan yine çok satacak gerçek bir tarihi roman!

1857'de İngilizlere karşı başlayan ayaklanmanın kahramanlarından Müslüman bir kadının gerçek hayat hikâyesi... Begüm'de; aşkın, ihanetin, onurun, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun yani insanı ve hayatı bulacaksınız!

Kenize Mourad, Kuzey Hindistan'daki Awadh Krallığı'nın Begüm Hazret Mahal'in çok az bilinen hikâyesini konu ettiği romanında, İngiliz işgaline karşı 1857 yılında gerçekleşen ve Begüm'ün bizzat başını çektiği Sipahi Ayaklanması'nı anlatırken bugünün dünyasına da göz ardı edilemeyecek göndermelerde bulunuyor.

Begüm, fazla tanınmayan ama cesareti ve kahramanlığıyla Hindistan'ın bağımsızlık savaşında ilk adımı atan benzersiz bir genç kadının romanıdır.

Saraydan Sürgüne, Toprağımızın Kokusu adlı kitaplarıyla tanıdığımız Kenizé Mourad, bu kez 1856 yılında ülkenin büyük bölümünün mutlak hâkimi olan İngiliz Batı Hint Kumpanyası'nın, Kuzey Hindistan'ın en zengin devleti bağımsız Awadh'ı ilhak etmeye, bu devletin kralını sürgüne göndermeye kalkmasıyla yol açtığı büyük bir ayaklanmayı anlatıyor. Bu ayaklanmanın lideri ise kralın dördüncü karısıdır.

Awadh Krallığı'nın başkenti olan, ihtişamı ve farklı toplumların uyumlu yaşamları nedeniyle "Altın ve Gümüş Şehir" olarak tanınan Lucknow bu ilk bağımsızlığın merkezi olacak; en acımasız katliamlar, en inanılmaz yiğitlikler, en iğrenç ihanetler, aşkların en umutsuzu, en yasağı burada yaşanacaktır.

Begüm, bir devrimin ruhunun ve unutulmaz bir kadının öyküsü. Bu öyküdeki tarihi olaylar ve kahramanlar gerçektir. Bu destan Kuzey Hindistan'da, gücünün doruğundayken günümüz Uttar Pradesh eyaletine denk olan, Fransa'nın yarı büyüklüğündeki Awadh Krallığı'nda gelişmiştir.

 
2. Hamur, karton, 352 sayfa, 2011
ISBN: 978-975-289-875-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.