Egzersiz Anatomisi (Egzersizleriniz İçin Eğitmen Rehberi) - Işık Kitabevi
Logo

  • Baselin Çanları
    Louis Aragon
    Yordam Edebiyat

    20. yüzyılın en büyük şairlerindendir Louis Aragon. Dadaist olarak başlayıp sü... 

  • Özel Eğitim
    Sertan Talas
    Nobel Akademik Yayıncılık

    "Özel Eğitim" adlı kitabımız; özel gereksinimlerinden dolayı akranlarından anlamlı şeki... 

Türler » Genel Konular » Spor » Egzersiz Anatomisi (Egzersizleriniz İçin Eğitmen Rehberi)

Egzersiz Anatomisi (Egzersizleriniz İçin Eğitmen Rehberi)


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Pat Manocchia / Akılçelen Kitaplar
Tür: Spor

Orjinal isim: Anatomy of Exercise

 Egzersiz Anatomisi, egzersizlerle ilgili anatomik yapıları aktaran, yazılmış ilk kitap olmamakla birlikte, söylenecek son sözü söylemiş olmak gibi bir niyet de taşımıyor. Ayrıca egzersizler üzerine yapılan uzun çalışmalar sonucu bulunan bir dolu yeni sözcük içerdiğini de söyleyemeyiz. Bu kitap, hem spor alanındaki yetkin kişilerin hem de olmayanların yararlanabilecekleri bir çalışma olması özelliğiyle, eşsiz ve geniş kapsamlı bir egzersiz anatomisi kitabı olarak raflardaki yerini alacak ümidindeyiz.

Genellikle, egzersizlerin anatomik çizimlerle birlikte gösterildiği kitaplar, hareketlerin nasıl yapılacağını açıklayıcı bilgiler içersin veya içermesin, iki grup okuyucu kitlesini hedef alır: vücut geliştirme sporuyla uğraşanlar ve bilim adamları... Bu kitapta amaçlanan ister vücut geliştirme sporcuları, ister bilim adamları olsun, bu bilgilerin spor yapan herkesin erişimine açık ve yararlanabileceği bir kaynak olmasını sağlamaktır. Bununla birlikte, Egzersiz Anatomisi hareketlerin gerçekleştirilmesi için beden sistemlerinin birbirlerine nasıl bağlı olduklarını da göz önüne alıyor. Bitişik kasların ve yapıların, aynı zamanda harekete direk olarak dahil olmayanları da kapsamak üzere, egzersize ve onu müteakip gelişmeye nasıl dahil olduklarını ve katkıda bulunduklarını gösteriyor.

Egzersiz Anatomisi kitabında hareket açıklamaları, tipik bir antrenmanın gelişim hatlarını çizer nitelikte bir yapıda yazılmıştır. Bu açıklamalar, kapsamlı bir antrenmanın içermesi gereken tüm elementleri kapsıyor olmasına rağmen, hiçbir şekilde gerekli tüm açıklamaları yapıyor olma gibi bir iddiası yoktur. Bu kitabın en iyi kullanımı, doğru pozisyon almak ve kasların harekete nasıl dahil olduklarını görmek amacıyla bir başvuru kitabı olarak değerlendirilmesi şeklinde olacaktır. Aynı zamanda bu kitap, verilen egzersiz yapılırken, her bir harekette, bedenin kalan bölgelerinin nasıl rol oynadıkları konusunda fikir verebilmelidir.

 
1. Hamur, karton, 195 sayfa, 2022
ISBN: 9786055381899 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...