Solda Teoriler ve Tarihsel Tartışmalar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Solda Teoriler ve Tarihsel Tartışmalar

Solda Teoriler ve Tarihsel Tartışmalar


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Ozan Örmeci / Ozan Yayıncılık
Tür: Siyaset

Küresel ekonomik kriz nedeniyle liberal ekonomistlerin ve dev şirketlerin yöneticilerinin suratlarındaki endişeli ifadeyi gördükçe insan sormadan edemiyor; "Acaba Marks haklı mı çıktı?"

21. yüzyılın bu ilk yıllarında, Tarihin Sonu'nun geldiğini iddia edenlere tokat gibi yanıtlar veren ve etnik çatışmalar, açlık, fakirlik, savaşlar, emperyalizm, haksız bölüşüm, çevre kirliliği, ekonomik krizler gibi çok ciddi sorunlarla boğuşan dünyamızda, sol yeniden keşfedilmeye ve tartışılmaya başlandı. Türkiye'de ise sol henüz 12 Eylül travmasından kurtularak küreselleşmenin olumsuz etkileri ve Türkiye'nin sosyal sorunlarına çözüm bulacak projeler geliştirmeyi başaramadı.

Bu kitapta; Liberal sol eğilimlerle giderek gerçek sol değerlerden uzaklaşan, dünyadaki emperyal merkezler tarafından üniter ulus-devleti yıkma kavgalarında araç haline getirilerek, sınıfsal politikalardan vazgeçen ve yalnızca kimlik politikalarına yönlendirilen solun, gençlere; yeniden tarihsel değerleriyle tanıtılması amaçlanmış ve süregelen birçok teorik-tarihsel tartışma gündeme getirilmiştir.

Marksizm Nedir-Ne Değildir, Edward Said ve Şarkiyatçılık, Martha Nussbaum ve Aristocu Sosyal Demokrasi, Aleksandr Dugin ve Neo-Avrasyacılık, Demokrasi ve İşçi Sınıfı, Demokratik Toplumda Tarikat ve Cemaatler gibi bölgesel konularla birlikte, solun tarihsel tartışmaları da kitabın ana konusunu oluşturmaktadır.

 
2. Hamur, karton, 176 sayfa, 1, 2009
ISBN: 9944-143-30-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.