Barış Devlet ve Gelecek - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kıbrıs Kitapları » Barış Devlet ve Gelecek

Barış Devlet ve Gelecek


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ejdan Sadrazam / Gökada Yayınları
Tür: Kıbrıs Kitapları , Seri:Söyleşi

“Barış Devlet ve Gelecek”, Kuzey Kıbrıs’ta siyasal kültür üst başlığı altında aktif siyasal partilerin lider, genel sekreter gibi parti politikalarına yön verici konumunda yer alan on bir kişi ile gerçekleştirilen röportajlar ile ülkemiz politik kültürü hakkında tarihsel-kesitsel perspektifle özlü bir değerlendirmeyi içeren sunuş bölümünden oluşuyor.


Kuzey Kıbrıs’taki politik yaşam içerisindeki çeşitli yönelimlerin nasıl-neden ve niçin oluştuğuna ve kurumsallaştığına ilişkin çeşitli sorulara, röportaja katılan İzzet İzcan, Özkan Yorgancıoğlu, Serdar Denktaş, Raşit Pertev, Ahmet Yönlüer, Yusuf Alkım, Ata Tepe, Rasıh Raşit, Meltem O. Samani, Nazım Çavuşoğlu ve Alpay Durduran’ın verdiği yanıtlarla hazırlanan kitapta, politik mücadelelerin merkezinde bulunan bu bireylerin hareket tarzlarını şekillendiren düşünsel-duygusal güdülenmeler ve beklentiler irdelenmeye çalışıldı.


Kitapta Kuzey Kıbrıs kamuoyunu sürekli meşgul eden ve kitaba da adını veren barış, devlet ve gelecek kavramları aracılığı politik dizilim sergilendi. Ve okuyucuya politik partilerin günlük politik rekabet içerisinde görülemeyen veya işitilemeyen düşüncelerini özlü bir şekilde bir araya topladığı için politik dizilimi toplu bir değerlendirebilme olanağı da sunuyor.

 
2. Hamur, karton, 405 sayfa, 2009
ISBN: 9963-9332-5-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.