Dalai Lama - Işık Kitabevi
Logo

  • Mavi Cennet
    C. J. Box
    Bilge Kültür Sanat

    Her şey on iki yaşındaki Annie ile küçük kardeşi William'ın balık tutmak i&ccedi... 

  • Üç Haydut
    Tomi Ungerer
    Mephisto Kitabevi

    Tomi Ungerer'in efsanevi çocuk kitabı Üç Haydut, ilk kez 1962 yılında AB... 

  • Kadınlar da Vardır
    Erendiz Atasü
    Everest Yayınları

    Kadın olmak hep "kaybetmek"le eş mi tutulmalıdır? Kadınların yaşamda tek başlarına var olma istek... 

Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Dalai Lama

Dalai Lama


 

110.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Franz Binder / Arkadaş Yayınevi
Tür: Anı-Biyografi

"Dalai Lama hakkında sayısız biyografi bulunmaktadır; ancak elinizdeki eser hepsinden iyi hazırlanmış ve okumaya değerdir. Franz Binder, kitabı titiz araştırmalar sonucu oluşturmuş, kaliteli ve az bulunan görsel materyallerle bezemiş."

-Buddhismus Aktuell

Olimpiyat meşalesinin yanmasıyla başlayan protestolar, 2008 Pekin Olimpiyatları'na Çin'in Tibet'e yönelik baskıcı politikalarının damgasını vuracağının ilk işaretlerini veriyor. Dünyanın çivisi çıkmadan, "çatısına" sahip çıkmaya çalışanlar dikkatleri Tibet'e çekiyor. Sorunu temelden anlamak için Tibet'i tanımak, Tibet'i anlamak içinse Dalai Lama'yı bilmek gerekiyor. Dünyanın çatısında bağımsız krallıktan yarım asırlık esarete uzanan hikaye, 14. Dalai Lama'nın özyaşam öyküsüyle iç içe geçiyor.

Doğu Tibetli bir çiftçi ailesinin oğlu olan 14. Dalai Lama, Tenzin Gyatso, beş yaşında Tibet'in ruhani ve dünyevi önderi olarak taç giyer. Komünist Çin, 1959 yılında Tibet'i işgal edince, Hindistan'da sürgünde yaşamaya başlar. Daha barışçıl ve hoşgörülü bir dünya için bıkmadan, usanmadan verdiği çabalar, tüm dünyaya yaptığı sayısız geziler, yazdığı kitaplar, verdiği konferanslar ve önde gelen siyasetçi, bilim adamı ve dini liderlerle yaptığı sohbetleriyle, efsanevi "Tanrı Kral" ve "Bilgelik Okyanusu" dünyanın en ünlü şahsiyeti haline gelir. Barış ve hoşgörüye dayanan misyonu ile siyaset ve inanç sınırlarını aşarak insanlara ulaşmayı başarır.

Dalai Lama kitabında Franz Binder, ayrıntılara olan sevgisini öne çıkararak Tibet'in ruhani ve dünyevi önderinin bir portresini çiziyor. Çok sayıda resim ile zenginleştirilmiş olan bu kitapla okuyucuya dünyanın en önemli şahsiyetlerinden birinin dünyasına dalma olanağı veriyor.

 
2. Hamur, karton, 182 sayfa, 2008
ISBN: 975-509-549-3 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...