1876 (Gayri Resmi Amerikan Tarihi 3) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Tarihi Roman » 1876 (Gayri Resmi Amerikan Tarihi 3)

1876 (Gayri Resmi Amerikan Tarihi 3)


 

270.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Gore Vidal / Literatür Yayınları
Tür: Tarihi Roman , Seri:edebiyat

Amerikan tarihinin dönüm noktalarına ilişkin bu tarihsel roman dizimizin ilkindeki kahramanımız Aaron Burr'ın gayri resmi oğlu Charles Schuyler, uzun yıllar yaşadığı Avrupa'dan, güzeller güzeli dul kızıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne döner. Bıraktığı ülke değildir geldiği Amerika. Yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlayan ve emperyalist bir süper güç olma yolunda ilk adımlarını atan bu Amerika'da kendilerine bir yol çizmeye çalışan babayla kızı, hayatın her alanında paranın hâkimiyetini hissederken, "dikey trenler", "konuşma boruları" gibi yenilikler karşısında da şaşkına döner.

Kendisi gibi yaşlı Avrupa'nın değerlerini taşıyan Schuyler, geçinmek için bir yandan sonraki yüzyıla damgasını vuracak olan bu para ve güç dünyasına ilişkin görüşlerini çeşitli gazetelerde para karşılığında yazarken, diğer yandan kızını zengin biriyle baş göz edip bu dünyadan gözü arkada kalmadan ayrılmanın hesaplarını yapar.

1876 yılında seçim vardır; Amerika General Ulysses Grant'ın ardından yeni başkanını seçecektir. Bu seçim, Amerika tarihinde etkisini izleyen birçok seçimde hissettiren uğursuz olaylar zincirinin ilk halkasını oluşturacaktır. Güney eyaletlerindeki şaibeli seçimler hikâyesi o yıl başlar. İşte bu kitap aslında tüm ayrıntılarıyla o hikâyeyi, bir imparatorluğun doğum sancıları içinde yaşadığı çirkin iktidar kavgasına tanıklık eden 1876 başkanlık seçimini anlatıyor.

Günümüz Amerika'sını anlamak için mutlaka okunması gereken büyük bir yazarın en temel yapıtlarından biridir 1876. Düello ve Lincoln ile başlayan muhteşem tarihsel roman dizisi 1876 ile devam ediyor.

 
2. Hamur, karton, 402 sayfa, 1, 2009
ISBN: 975-04-0478-8 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.