Ocak ve Zanaat - Pierre Bourdieu Derlemesi - Işık Kitabevi
Logo

  • Kavgam
    Adolf Hitler
    Panama Yayıncılık

    Adolf Hitler’in, Landsberg Cezaevi'nde hapis yattığı dokuz aylık dönemde kaleme aldığı... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Ocak ve Zanaat - Pierre Bourdieu Derlemesi

Ocak ve Zanaat - Pierre Bourdieu Derlemesi


 

390.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Güney Çeğin, Emrah Göker, Alim Arlı, Ümit Tatlıcan / İletişim Yayınları
Tür: Sosyoloji , Seri:Politika

Günümüz sosyolojisini ve kuramlarını en derinden etkileyen isimlerin başında kuşkusuz Fransız sosyolog Pierre Bourdieu gelmektedir. 2002'de hayatını kaybeden Bourdieu'nün sosyolojinin, antropolojinin ve felsefenin gündelik hayatla ilişkileri üzerine temellendirdiği düşünceleri, birçok sosyal bilimci için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor ve daha uzun zaman da sürdüreceğe benziyor.

Yerli-yabancı akademisyenler tarafından kaleme alınan makalelerden oluşan bu kapsamlı derleme Bourdieu'nün hayatını, düşünce sistemini, özellikle disiplinlerarası bir yaklaşım kullanarak yarattığı "habitus"u ve diğer kavramlarını daha yakından tanımak için çok önemli bir kaynak. Üstelik sadece "güzelleme" dolu bir kitap değil elinizdeki: Bourdieu'ye eleştirel yaklaşan, eksikliklerini, açmazlarını da ortaya koyan makalelerin de yer aldığı bir çalışma.

Bourdieu'nün kendi yazdığı makalelerinin ve Türkçe'de yayımlanmış Bourdieu eserlerinin de topluca verildiği Ocak ve Zanaat, Bourdieu sosyolojisine giriş yapmak isteyenler için olduğu kadar konu üzerinde derinleşmek isteyenler için de önemli bir kaynak. Çoğu kimse tarafından "20. yüzyılın son büyük sosyoloğu" olarak değerlendirilen, sadece bir düşün adamı olarak değil "eylemci" yanıyla da dikkat çeken Bourdieu'ye dair her şeyi birarada bulabileceğiniz titiz bir çalışma...

 
2. Hamur, karton, 654 sayfa, 2, 2010
ISBN: 975-05-0470-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...