Yetkinliği Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Ekonomi » İş Hayatı » Yetkinliği Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi

Yetkinliği Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi


 

455.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gönül Budak / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: İş Hayatı

Yetkinliğe Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi, özellikle son yıllarda önce gelişmiş ülkelerde kullanılmıştır. Her ne kadar yetkinlik kavramı dünyada 1960'larda ortaya atılmış olsa da Yetkinliğe Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi'nin uygulamaya geçişi çok yenidir. Özellikle gelişmekte olan ülkemizde, yabancı yatırımlar ve yabancı ortaklı firmalar sayesinde yerli firmalar bu yeni yaklaşımı ve sistemi tanıma ve yararlarını görerek uygulama fırsatını yakalamıştır.

İşletmelerimizin bir yandan rekabet avantajı ararken fark yaratma isteği, öte yandan Avrupa Birliği uyum sürecinde kabul edilen ve iş yaşamını düzenleyen mevzuatın zorlamaları ve işgörene hümanisttik yaklaşımlar ve iş yeri barışını koruma ve bu sayede etkinlik ve verimlilik arttırma arayışları, insan kaynaklarına yetkinlik odaklı yaklaşımın yaygınlaşmasında çok önemli bir rol oynamıştır.

Bu kitapta; insan kaynaklarının tarihsel gelişimi, temel yaklaşımlar, insan kaynaklarının stratejik yönetimi incelendikten sonra özellikle bu fonksiyonun davranışsal, teknik ve hukuki boyutlarına da yer verilmiştir. Ayrıca kitaptaki klasik insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarına yetkinlik bazlı yönetim vizyonu da katılarak zenginleştirilmiştir.

 
1. Hamur, karton, 608 sayfa, 2016
ISBN: 9786053203780 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...