Ah Vre Sevda - Işık Kitabevi
Logo

  • Mucize Ben'im
    Almestin Adlina
    Onur Kitap

    Zihin&Beden ikilisi ötesinde bir Sen Var. Işığı düşünce ... 

  • Ben O Değilim
    Fatma Erdek
    Ephesus Yayınları

    Siz hiç, birbirine tıpatıp benzeyen ikizler gördünüz mü? İşte ben onla... 

Türler » Edebiyat » Roman » Ah Vre Sevda

Ah Vre Sevda


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Osman Necmi Gürmen / Gölgeler Kitap
Tür: Roman

“Osman Necmi Gürmen, en basit şeyleri dahi sevgi ve dostluğun parıltısı ile sarmalayıp canlandırıyor ve bizi karaların, denizlerin ortasındaki bir cennete doğru sürüp götürüyor.

‘Gariptir, Garipköy’de baharı beklemez toprak. Her mevsim yeşerir yaban tohumu.’ İşte, kaderin birbirine bağladığı, politik nedenlerden ötürü birbirinden ayrı düşen bu saf, temiz insanların dramı böylesi bir ‘cennette’ geçiyor.

Bu romana konu olan insanların birbirleriyle ve çevreleriyle kurdukları ilişkiler ve mücadeleleri, Hemingway’in İhtiyar Adam ve Deniz romanında tarif edilen mücadeleden çok daha zengin. Burada ana tema, konuşma tarzlarına kadar birbirine benzeyen, tek ve ortak bir hassasiyette birleşen ve birbirine karışan Türk ve Yunan halklarının ortak bağlarından oluşan büyük ilişkiler ağıdır.”

- Vasilis VasilikosOsman Necmi Gürmen, Osmanlı'nın çöküşünü ele aldığı Râna ile, Barbaros'ların, Turgut Reis'lerin Akdeniz'ini anlattığı Mühtedi'den sonra, bu kez Ah Vre Sevda! ile yakın tarihe uzanıyor. 1976'da, Ege'nin her iki yakasında da milliyetçiliğin zirveye çıkmış olduğu, Kıbrıs nedeniyle iki ülkenin topyekûn savaşın eşiğine geldiği sırada, halkların, tek tek insanların dostluklarını, aşklarını anlatan, tehlikenin başka bir yerde olduğunu sezdiren bir roman çıkar: Kılıç, Uykuda Vurulur! (L'espadon).

Ah Vre Sevda!, 1976'da yazılmış bir romanın, o dönem artık tarih olduktan sonra yazar tarafından yeni baştan ele alınıp yeniden yazılmasıyla ortaya çıkmış bir metin.

"Osman Necmi Gürmen, en basit şeylerin bile sevgi ve dostluğun ışığında aydınlandığı bir kara ve deniz cennetinin içine çekiveriyor bizleri.

'Gariptir, Garipköy'de baharı beklemez toprak. Her mevsim yeşerir yaban tohumu.' Kaderin birleştirdiği, siyasi süreçlerinse ayrı düşürdüğü bu saf, temiz insanların durağan hayatlarının dramına sahne olan 'cennetin' iklimi işte böyledir.

Bu romana konu olan insanların birbirleriyle ve çevreleriyle kurdukları ilişkiler ve mücadeleleri, Hemingway'in İhtiyar Adam ve Deniz romanında tarif edilen mücadeleden çok daha zengin. Burada ana tema, konuşma tarzlarına kadar birbirine benzeyen, tek ve ortak bir hassasiyette birleşen ve birbirine karışan Türk ve Yunan halklarının ortak bağlarından oluşan büyük ilişkiler ağıdır."
Vasilis Vasilikos (Z'nin yazarı)

 
2. Hamur, karton, 185 sayfa, 1, 2016
ISBN: 9786058323919 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.