Psikolojik Danışma Programları - Işık Kitabevi
Logo
Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Psikolojik Danışma Programları

Psikolojik Danışma Programları


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Serap Nazlı / Anı Yayıncılık
Tür: Psikoloji

Kapsamlı gelişimsel rehberlik ve psikolojik danışma programının A.B.D'de ortaya çıkışı 1970'lerde başlasa da, alt yapısı 1950'li yıllarda atılmıştır. Geleneksel modellere bir tepki olarak ortaya çıkan gelişimsel rehberlik modeli okuldaki bütün öğrencileri, yaşama daha sağlıklı hazırlamayı hedeflemektedir.
Benim bu konuda çalışmaya başlamam tamamen bir tesadüf, biraz çılgınlık ve biraz da merak sonucu oldu. İki yıllık çalışmamı macera olarak nitelendiriyorum.

Kısaca yaşantılarımı paylaşmak istiyorum. 2000 yılının ilk aylarında çalışma yapacağım bir konu ararken Prof. Dr. Süleyman Doğan hocamın PDR dergisinin 13. sayısında "Okul rehberliği ve danışmanlığı alanında çağdaş bir yaklaşım: Kapsamlı rehberlik program modeli" başlıklı makalesinden çok etkilendim, itiraf etmeliyim ki bu makaleyi okuyuncaya kadar kapsamlı rehberlik programları hakkında çok az bilgi sahibiydim (Çılgınlıkta buradan kaynaklanıyor). 1991-93 yıllarındaki iki yıllık rehber öğretmenlik deneyimimde, pozisyon eğilimli yaklaşımların etkili olmadığını düşünmüştüm. Bu konuda çalışmama neden olan etkenlerden birisi de bu yaşantım oldu.

 
2. Hamur, karton, 422 sayfa, 2005
ISBN: 975-6956-85-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...