Ben Böyle Veda Etmeliyim (İsmail Cem Anlatıyor) - Işık Kitabevi
Logo

  • Ecdadımız
    Ragıp İncesağır
    Su Yayınevi

    Birçok kişi, tarihin küf kokan ve okunması imkânsız klasörlerde saklı oldu... 

  • Mangal
    İsmail Bozkurt
    Galeri Kültür Yayınları

    İsmail Bozkurt, Mangal'da Kıbrıslı üniversite öğrencisi Mustafa'nın çevresinde g... 

Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Ben Böyle Veda Etmeliyim (İsmail Cem Anlatıyor)

Ben Böyle Veda Etmeliyim (İsmail Cem Anlatıyor)


 

70.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Can Dündar / Can Yayınları
Tür: Anı-Biyografi

Siyaseti, toplumsal adaletsizliği giderecek bir manivela olarak gören bir politikacıydı İsmail Cem. "Servet edinmek maksadıyla siyasete girenler"in tersine o, "Neden benim sahip olduklarıma başkaları sahip değil?" sorusuyla kolları sıvamış ender siyasetçilerden biriydi.

Milliyet'te, Cumhuriyet'te, Politika'da, Güneş'te, Sabah'ta köşe yazarlığından genel yayın yönetmenliğine, her düzeyde görev yapmış bir gazeteci ve TRT'nin efsanevi genel müdürüydü.
Kültür bakanlığı, Dışişleri bakanlığı yaptı. On sene Avrupa Konseyi'nde üyelik ve bir dönem Konsey'deki Sosyalist Grup başkan vekilliği ve Türk Heyeti başkanlığı yaptı. Beş yıllık hizmet süresiyle en uzun görevde kalan Dışişleri bakanlarından biri oldu. Lüksemburg ve Helsinki zirveleri gibi birçok önemli olayda tarihî rol oynadı. Türk-Yunan gerilimini, sağlam ve kalıcı bir diyaloğa dönüştürdü. Kuşatma altında Arafat'la, kriz ânında Saddam'la görüştü; Avrupa Birliği ile İslam Konferansı ülkelerini İstanbul'da bir araya getirerek ilk "Medeniyetler Buluşması"nın mimarı oldu.

Refah Partisi'nin, AKP'nin yükseliş dinamiklerini önceden görmüş, Yeni Türkiye Partisi deneyimini ve hayal kırıklığını yaşamış bir siyaset adamıydı o. Ve tüm bunların yanı sıra çok okuyan, çok yazan, çok düşünen bir aydın, amatör bir fotoğraf sanatçısı, fanatik bir Galatasaray taraftarıydı.

Can Dündar, İsmail Cem'in aramızdan ayrılmasından kısa süre önce onunla bir nehir söyleşi yaptı. Ben Böyle Veda Etmeliyim, hastalığının ileri safhalarında bile fotoğraf çekmekten, yazmaktan, politikaya katkı yapmaktan geri durmayan bu çok vasıflı, güler yüzlü, çalışkan ve sözünün eri siyaset adamının dünyasının kapılarını aralarken, solda bölünmeler başta olmak üzere, Türkiye ve dünyanın yakın tarihindeki birçok önemli gelişmenin de perde arkasını anlatıyor.

 
3. Hamur, karton, 296 sayfa, 2012
ISBN: 9789750715310 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.