Satranç Tahtasında İran (Nükleer Program) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Uluslararası İlişkiler-Dış Politika » Satranç Tahtasında İran (Nükleer Program)

Satranç Tahtasında İran (Nükleer Program)


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kenan Dağcı / Tasam Yayınları
Tür: Uluslararası İlişkiler-Dış Politika

İranın nükleer güçler tarafından çevrelenmiş durumda olduğunu anlamalıyız: Doğuda Pakistan ve Hindistan, batıda İsrail, kuzeyde Rusya, güneyde Amerikalılar ve müttefikleri. İran son derece hassas bir jeostratejik konumdadır. Bu nedenle İran, kendi stratejik ve güvenlik duruşunu komşularına ve yabancı güçlere kabul ettirmek zorundadır.
Prof. Dr. Ali-Asghar KAZEMI

ABDnin 11 Eylül saldırılarını bahane ederek Afganistana ve Iraka saldırması, netice itibari ile bölgeye yerleşmesi, Ortadoğudaki güç dengelerini değiştirmiş ve bölgede yeni bir rekabet ortamı oluşturmuştur. Bu rekabet ortamında eskiden beri süre gelen derin düşmanlıklar körüklenmekte ve Ortadoğunun haritası değiştirilmeye çalışılmaktadır. Elinizde bulunan kitap bahsettiğim rekabet ortamında diğer büyük oyuncularla birlikte İranın hamlelerini mercek altına almakta ve İranın Nükleer programı ve geleceği hakkında geniş kapsamlı bir çalışmayı okuyucularla paylaşmaktadır.
Yrd. Doç. Dr. Kenan Dağcı

Büyük oyunun değişmez adresi Ortadoğu, değişmez mekanlarından birisi de İran. ABD, II. Körfez Savaşı ile Ortadoğuya yerleşti ve Irakı işgal etti. Savaş için ileri sürülen nedenlerin hiçbiri doğru çıkmadı. Irakta her gün yüzlerce insan ölüyor. Sıra şimdi İranda mı? İranın nükleer programı hangi safhada? İranın nükleer çalışmaları ne gibi tehditler oluşturuyor? Gelişmelerin Türkiyeye yansımaları neler olabilir? Sorunları ile gerçekler ve oluşturulmaya çalışılan sanal bilgiler, Türkiyedeki düşünen herkesin aklını meşgul ediyor. Satranç Tahtasında İran kitabı akıllara gelen bu gibi soruları aydınlatmaya çalıyor.

 
2. Hamur, karton, 400 sayfa, 1, 2007
ISBN: 975-6285-32-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.